

Orzo met selderij en gorgonzola en een roodlofsalade
Deze heerlijke orzo met selderij en gorgonzola is een echt feestelijke maaltijd. Geserveerd met een salade van roodlof en peer en een saladedressing van Kikkoman Sojasaus met een lekker zuurtje.
Ingrediënten
Voor de orzo:
Voor de salade:
- Orzo, ca. 300 g
- Salade, ca. 80 g
Voorbereiding
Stap 1
Roerbak de sjalotten en selderij 2‑3 minuten op middelhoog vuur in een sauspan met boter. Voeg de orzo toe en bak nog 2‑3 minuten. Blus af met witte wijn en laat tot de helft reduceren. Voeg de groentebouillon toe en kook nog 12 minuten, af en toe roerend. Haal van het vuur en roer langzaam de gorgonzola erbij tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Smelt de boter in een sauspan en roerbak hierin de peer circa 2 minuten. Voeg de honing toe en laat 1‑2 minuten licht karamelliseren. Blus af met Kikkoman Sojasaus en breng aan de kook. Voeg de roodlof en walnoten toe en laat de bladeren een beetje slinken.
Stap 3
Verdeel de orzo over 4 borden, top af met de salade en serveer.
Tip:
Dit gerecht is ook lekker met risottorijst.
Recept-ID F1068
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer