

Peka met octopus
Dit Balkangerecht is traditioneel gezien een vlees- en groentenstoofpot. Wij geven het een pittig Aziatisch tintje door octopus en Kikkoman Kimchi Chilisaus toe te voegen.
Ingrediënten
Voor de peka:
Ingrediënten (groente, octopus, etc.), approx. 220 g - Saus, approx. 185 g
Voorbereiding
Stap 1
Doe de aardappelen, wortel, ui en knoflook in een grote ovenbestendige bak (diepe 1/1 gastronormbak). Verdeel de mini-octopus over de groente.
Stap 2
Meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus met het water, citroensap en de olijfolie en giet over de groente. Besprenkel met rozemarijn. Bedek de bak met vetvrij bakpapier en aluminiumfolie en bak 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Stap 3
Serveer de peka op diepe borden.
Tip:
Om te zorgen voor gelijke porties kun je de vulling en saus na de bereiding van elkaar scheiden en na elkaar serveren.
Recept-ID F1040
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer