Peka met octopus
Peka met octopus

Peka met octopus

totale tijd55 min.
5 min.voorbereidingstijd
40-50 min.kooktijd

Dit Balkangerecht is traditioneel gezien een vlees- en groentenstoofpot. Wij geven het een pittig Aziatisch tintje door octopus en Kikkoman Kimchi Chilisaus toe te voegen.

Ingrediënten

10 porties

Voor de peka:

1 kg
aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (circa 2 x 2 cm)
500 g
wortel, geschild en in blokjes gesneden (circa 2 x 2 cm)
300 g
witte ui, in blokjes gesneden
30 g
fijngehakte knoflook
1 ½ kg
mini-octopus
500 ml
water
150 g
citroensap
150 g
olijfolie
15 g
vers geplukte rozemarijn
Allergenen:
vis, soja, weekdieren
Totale gewicht per portie:
405 g
Gewicht per ingrediënt:

Ingrediënten (groente, octopus, etc.), approx. 220 g - Saus, approx. 185 g

Voorbereiding

Stap 1

Doe de aardappelen, wortel, ui en knoflook in een grote ovenbestendige bak (diepe 1/1 gastronormbak). Verdeel de mini-octopus over de groente.

Stap 2

Meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus met het water, citroensap en de olijfolie en giet over de groente. Besprenkel met rozemarijn. Bedek de bak met vetvrij bakpapier en aluminiumfolie en bak 40-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Stap 3

Serveer de peka op diepe borden.

Tip:

Om te zorgen voor gelijke porties kun je de vulling en saus na de bereiding van elkaar scheiden en na elkaar serveren.

Recept-ID F1040

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.