

Pikante rundvleesempanada’s met groenekruidensaus
Populaire snack:
In Spanje, Midden- en Zuid-Amerika zijn deze gevulde empanada’s op elke hoek verkrijgbaar. Sappig rundvlees, aromatische kruiden, knapperig deeg en een verfrissende munt-koriandersaus maken ze tot een streetfooddroom.
Ingrediënten
Vulling:
Deeg:
Kruidensaus:
Voorbereiding
Vulling: Knoflook en jalapeño fijnsnijden, uien in blokjes snijden en alles mengen met gehakt, Kikkoman Sojasaus, citroenrasp en kruiden.
Deeg: Meng alle ingrediënten behalve het losgeklopte ei tot een soepel deeg, wikkel in folie en laat rusten in de koelkast.
Rol het gekoelde deeg dun uit en snijd er cirkels uit. Leg een beetje vulling op elke cirkel en vouw tot een halve maan. Leg de empanada’s op een bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in een op 180 graden voorverwarmde oven gedurende 30-45 minuten, afhankelijk van de grootte.
Kruidensaus: Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Recept-ID F1006
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer