

Pittige gefrituurde tofu met pindasaus
Dit vegan gerecht zal je gasten zeker versteld doen staan: de Caraïben komen samen met Japan in deze gefrituurde tofu met jalapeñokorst, romige pindasaus en zoete aardappel. De zoet-pittige smaken van Kikkoman Teriyaki Woksaus en Kikkoman Sojasaus geeft het gerecht een onmiskenbaar Japans tintje.
Ingrediënten
Voor de zoete aardappel:
Voor de saus:
Voor de tofu:
Garnering:
Zoete aardappel approx. 150 g - Saus approx. 50 g - Gefrituurde tofu approx. 165 g - Garnering approx. 3 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng de zoete aardappel met Kikkoman Woksaus Teriyaki, vijfkruidenpoeder, zout en olie en marineer de zoete aardappel hiermee. Leg alles op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de heteluchtoven op 180 °C.
Stap 2
Doe de pindakaas, tom-ka-pasta, rijstazijn en kokosmelk in een pan. Breng al roerend aan de kook. Voeg de okra toe en laat 3 minuten pruttelen. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.
Stap 3
Meng het kikkererwtenmeel met water, Kikkoman Sojasaus en jalapeños tot een glad beslag. Bedek de tofublokjes met het beslag en frituur 2-3 minuten op 175 °C goudbruin.
Stap 4
Verdeel de zoete aardappel en tofu over de borden. Top af met de saus en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.
Tip:
Frituur de tofu nogmaals kort vlak voor het serveren, zodat het lekker knapperig is.
Recept-ID F1052
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer