

Rösti met zalmsashimi en citroensaus
Zalm en rösti zijn een ware match made in heaven. We geven dit klassieke gerecht een Japans tintje met een zoetzuur-zoute saus door gebruik te maken van Kikkoman Ponzu Citroen.
Ingrediënten
Voor de rösti:
Voor de zalmsashimi:
Voor de saus:
Overig:
Rösti, approx. 70 g - Zalm, about 75 g (3 plakjes van approx. 25 g each) - Prei, approx. 10 g Saus, approx. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Rasp de aardappelen grof, breng op smaak met zout en laat 5 minuten rusten. Knijp het overtollige water eruit (circa 1 kg) en vorm hier 10 röstirondjes van. Bak in een pan met de geklaarde boter 5 minuten op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en houd ze warm.
Stap 2
Schroei de zalmfilet dicht met een bunsenbrander of andere brander tot de buitenkant licht geroosterd is. Meng de specerijen met het zout en sprenkel over de vis. Snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik (circa 25 g per stuk).
Stap 3
Meng Kikkoman Ponzu Citroen met honing. Roer de slagroom, citroenrasp en sinaasappelrasp erdoorheen.
Stap 4
Leg de prei in ijswater om deze extra knapperig te maken.
Stap 5
Verdeel de saus over de rösti. Leg 3 stukjes zalm op elke rösti en garneer met preiringen en een citroenpartje.
Tip:
Na het voorgaren kan de rösti eenvoudig worden opgewarmd in de koekenpan, oven of onder de grill.
Recept-ID F1043
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer