

Smørrebrød met zoeteaardappelmousse
Deze Scandinavische klassieker krijgt een nieuw jasje met onze zoeteaardappelmousse. Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Teriyaki Glaze voegen diepte toe met umami.
Ingrediënten
Voor de zoeteaardappelmousse:
Voor de mierikswortelsaus:
Voor de sandwich:
Brood, approx. 65 g - Zoeteaardappelmousse, approx. 80 g - Haringfilet, approx. 50 g - Saus, approx. 40 g
Voorbereiding
Stap 1
Kook de zoete aardappels 20 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en pureer in een kom. Meng met slagroom en boter tot een gladde mouse. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus en peper en zet aan de kant.
Stap 2
Meng zure room, mierikswortel, kerriepoeder, mosterd, Kikkoman Teriyaki Glaze en peper in een kom. Zet aan de kant.
Stap 3
Verdeel zoeteaardappelmousse over de sneetjes geroosterd brood. Leg de haringfilet erop en besprenkel met mierikswortelsaus en kappertjes. Garneer elk sneetje brood met een takje dille en een citroenpartje.
Tip:
Doe de mierikswortelsaus in een knijpfles. Dit maak de saus niet alleen eenvoudiger te verdelen, maar ook beter te bewaren.
Recept-ID F1039
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer