

Sobanoedels met venkelragout
totale tijd
1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
De combinatie van rode wijn en Kikkoman Sojasaus geeft een fantastische diepte aan de gestoofde venkel, wat door zijn heerlijke rijke smaak de ster van dit gerecht is.
Ingrediënten
10 porties
Voor de noedels:
900 g
sobanoedels
25 ml
olijfolie
2 g
versgemalen zwarte peper
Voor de ragout:
400 g
cashewnoten
50 ml
raapzaadolie
450 g
sjalotten, fijngehakt
1 kg
venkel, in blokjes (2 x 2 cm)
350 g
cherrytomaatjes, gehalveerd
10 g
chilipeper, fijngehakt
60 g
tomatenpuree
400 ml
vegan rode wijn
30 ml
agavesiroop
2 g
versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
5 g
kruiden voor garnering (bijv. venkelblaadjes, erwtenscheuten of peterselie)
–
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, soja en producten op sojabasis, noten, zwaveldioxide en sulfiet
Totale gewicht per portie:
400 g
Gewicht per ingrediënt:
- 180 noedels
- 220 g ragout
Voorbereiding
Stap 1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 4 minuten in gezouten water). Giet af en spoel af met koud water. Meng met de olijfolie, doe terug in de pan en breng op smaak met de versgemalen zwarte peper.
Stap 2
- Rooster de cashewnoten goudbruin in een droge pan.
Stap 3
- Verhit de raapzaadolie in een pan en bak de sjalotten in 5 minuten goudbruin. Voeg dan de venkel en chilipeper toe en bak op middelhoog vuur nog 5-10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, Kikkoman Sojasaus, geroosterde cashewnoten, gehalveerde cherrytomaatjes en agavesiroop toe en bak circa 1 minuut. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper en roer.
Stap 4
- Serveer de ragout met de gekookte pasta en garneer met de verse kruiden.
Tip:
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout of Kikkoman Ponzu Citroen.
Recept-ID F1085
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer