Spinaziebörek met Vietnamese groente
Spinaziebörek met Vietnamese groente

Spinaziebörek met Vietnamese groente

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
5 min.koeltijd

We geven de klassieke börek een nieuwe smaak. Spinazie en feta worden gecombineerd met gepekelde groente met een vleugje Vietnam. Kikkoman Sojasaus maakt het helemaal af.

Ingrediënten

10 porties

Voor de börek:

1,3 kg
ontdooide diepvriesspinazie, fijngehakt en uitgeknepen
500 g
gesnipperde witte ui
30 g
gehakte knoflook
100 ml
raapzaadolie
600 g
feta, verkruimeld
10 g
geraspte nootmuskaat
20 g
gehakte dille
80 ml
volle melk
100 g
eidooiers
500 g
filodeeg (48 x 36,5 cm, elk 37 g)
30 g
zwart komijnzaad

Voor de groente:

400 g
geschilde wortel, julienne
400 g
komkommer, julienne
200 g
radijs, julienne
100 g
gehakte lente-ui
150 g
poedersuiker
200 ml
rijstazijn
50 g
gezouten pinda's, gehakt
Allergenen:
ei, melk, gluten, pinda, soja, sulfiet
Totale gewicht per portie:
270 g
Gewicht per ingrediënt:

Börek (3 stukjes van elk 35 g), approx. 100 g - Groente, approx. 170 g

Voorbereiding

Stap 1

Bak de spinazie, ui en knoflook circa 5 minuten in raapzaadolie. Laat 5 minuten afkoelen.

Stap 2

Voeg feta, nootmuskaat en dille toe en meng grondig. Zet tot gebruik aan de kant.

Stap 3

Meng de melk met de eidooiers. Snijd het filodeeg in vieren en verdeel circa 20 g van het spinaziemengsel over elk kwart. Bestrijk de randjes met het eimengsel en rol op. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt. Bestrijk de rolletjes met het eimengsel en besprenkel met zwart komijnzaad. Bak 15 minuten op 180 °C in een voorverwarmde heteluchtoven tot ze goudbruin zijn.

Stap 4

Doe de wortel, komkommer, radijs en lente-ui in een kom. Meng met Kikkoman Sojasaus, suiker en azijn en zet in de koelkast.

Stap 5

Leg drie börek per portie op een bord met de gepekelde groenten ernaast. Garneer met pinda's.

Tip:

Bedek het filodeeg altijd met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. De börek kan voor het bakken worden ingevroren en als bevroren product worden gebakken in de oven of gefrituurd.

Recept-ID F1049

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.