

Spinaziebörek met Vietnamese groente
We geven de klassieke börek een nieuwe smaak. Spinazie en feta worden gecombineerd met gepekelde groente met een vleugje Vietnam. Kikkoman Sojasaus maakt het helemaal af.
Ingrediënten
Voor de börek:
Voor de groente:
Börek (3 stukjes van elk 35 g), approx. 100 g - Groente, approx. 170 g
Voorbereiding
Stap 1
Bak de spinazie, ui en knoflook circa 5 minuten in raapzaadolie. Laat 5 minuten afkoelen.
Stap 2
Voeg feta, nootmuskaat en dille toe en meng grondig. Zet tot gebruik aan de kant.
Stap 3
Meng de melk met de eidooiers. Snijd het filodeeg in vieren en verdeel circa 20 g van het spinaziemengsel over elk kwart. Bestrijk de randjes met het eimengsel en rol op. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt. Bestrijk de rolletjes met het eimengsel en besprenkel met zwart komijnzaad. Bak 15 minuten op 180 °C in een voorverwarmde heteluchtoven tot ze goudbruin zijn.
Stap 4
Doe de wortel, komkommer, radijs en lente-ui in een kom. Meng met Kikkoman Sojasaus, suiker en azijn en zet in de koelkast.
Stap 5
Leg drie börek per portie op een bord met de gepekelde groenten ernaast. Garneer met pinda's.
Tip:
Bedek het filodeeg altijd met een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt. De börek kan voor het bakken worden ingevroren en als bevroren product worden gebakken in de oven of gefrituurd.
Recept-ID F1049
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer