Taco's van gans met salsa en gekaramelliseerde pompoen
Taco's van gans met salsa en gekaramelliseerde pompoen

Taco's van gans met salsa en gekaramelliseerde pompoen

totale tijd 3 u. 5 min.
40 min. voorbereidingstijd
2 u. 25 min. kooktijd

Duits-Mexicaanse fusion op zijn best - deze smakelijke ganzentaco's met Japanse twist zullen uw gasten gegarandeerd bekoren. Kikkoman Pokesaus geeft de vulling een perfect gekruide smaak.

Ingrediënten

10 porties

Voor de gans:

4,2 kg
ganzenbouten, ca. 6 stukken van elk 700 g
900 g
uien, geschild, in dunne reepjes
6 
teentjes knoflook, gepeld, in plakjes gesneden
150 g
gember, vers geraspt

Voor de salsa:

450 g
rode kool, in korte reepjes
150 ml
sesamolie
3 tl
chilivlokken
60 ml
limoensap

Voor de pompoen:

600 g
muskaatpompoen, geschild, in blokjes gesneden (ongeveer 1 x 1 cm)
150 ml
olijfolie
120 g
honing
Zout
150 g
pompoenpitten

Daarnaast:

30 
maïstortilla's
50 g
milde pepers, in ringetjes gesneden
50 g
lente-uitjes, in ringetjes gesneden
50 g
erwtenscheuten
Allergenen:
Soja, gluten, sesam
Totale gewicht per portie:
340
Gewicht per ingrediënt:
  • Vlees (gans) ca. 150 g
  • Tortilla ca. 75 g
  • Salsa ca. 60 g
  • Pompoen ca. 30 g
  • Zaden ca. 15 g
  • Bosui ca. 5 g
  • Spaanse peper ca. 5 g

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op ongeveer 160°C (ventilator). Doe de ganzenbouten, uien, knoflook, gember en Kikkoman Pokesaus in een braadslede en braad ca. 2 uur tot het vlees mals is en gemakkelijk loslaat van het bot. Een deel van het vet afromen. Haal het vlees van het bot, meng het met de gekookte poké-uitjes en zet het apart.

Stap 2

Masseer voor de salsa de rode kool met de Kikkoman Sojasaus, sesamolie, chilivlokken en limoensap. Zet apart.

Stap 3

Meng de butternutpompoen met de olie en honing, breng op smaak met zout en rooster ongeveer 20 minuten op 180°C. Rooster de pompoenpitten ongeveer 5 minuten op een aparte bakplaat.

Stap 4

 Bereid de maïstortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul per portie drie taco's met heet ganzenvlees, pompoenblokjes, salsa, pompoenpitten, milde chilipeperplakjes, lente-uitjes en erwtenscheuten.

Tip:

Als je de taco's als voorgerecht serveert, is 1 stuk per portie voldoende.

Recept-ID F1099

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.