Tarte flambée met shiitake en miso
Tarte flambée met shiitake en miso

Tarte flambée met shiitake en miso

totale tijd30 min.
20 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Frankrijk en Japan ontmoeten elkaar in deze unieke tarte flambée. In plaats van de gebruikelijke bacon, zure room en ui, gebruiken we als topping heerlijke shiitake en een romige misosaus. Kikkoman Sojasaus Minder Zout en Kikkoman Ponzu Citroen maken het helemaal af.

Ingrediënten

10 porties

Voor het deeg:

30 g
zout
700 ml
lauwwarm water
150 ml
olijfolie
1,8 kg
tarwebloem, type 405

Voor de saus:

50 g
lichte misopasta
50 ml
honing
400 g
crème fraîche, 30% vet
300 g
roomkaas, 70% vet

Voor de topping:

400 g
rode ui, in ringen
200 g
shiitake, in reepjes
200 g
paksoi, in kleine stukjes
25 ml
olijfolie
Allergenen:
Soja, gluten, lactose
Totale gewicht per portie:
440 g
Gewicht per ingrediënt:

Deeg, approx. 260 g - Room, approx. 90 g - Ui, approx. 40 g - Shiitake, approx. 20 g - Paksoi, approx. 20 g - Dressing, approx. 8 g

Voorbereiding

Stap 1

Los het zout op in lauwwarm water. Meng met olijfolie en bloem tot een glad deeg. Dek af en laat 10 minuten in de kom staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Vorm balletjes van het deeg van 260 g per stuk en rol uit tot een dikte van 2-3 mm.

Stap 2

Meng Kikkoman Sojasaus Minder Zout met misopasta en honing. Spatel de crème fraîche en roomkaas erdoorheen.

Stap 3

Verdeel 90 g van de saus over ieder stuk deeg. Top af met de ui en shiitake en bak in circa 10 minuten goudbruin.

Stap 4

Marineer de paksoi met Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie, verspreid over de gebakken tarte en serveer direct.

Tip:

Gebruik je een heteluchtoven, verkort dan de baktijd met circa 6 minuten.

Recept-ID F1050

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.