

Tarte flambée met shiitake en miso
Frankrijk en Japan ontmoeten elkaar in deze unieke tarte flambée. In plaats van de gebruikelijke bacon, zure room en ui, gebruiken we als topping heerlijke shiitake en een romige misosaus. Kikkoman Sojasaus Minder Zout en Kikkoman Ponzu Citroen maken het helemaal af.
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de saus:
Voor de topping:
Deeg, approx. 260 g - Room, approx. 90 g - Ui, approx. 40 g - Shiitake, approx. 20 g - Paksoi, approx. 20 g - Dressing, approx. 8 g
Voorbereiding
Stap 1
Los het zout op in lauwwarm water. Meng met olijfolie en bloem tot een glad deeg. Dek af en laat 10 minuten in de kom staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Vorm balletjes van het deeg van 260 g per stuk en rol uit tot een dikte van 2-3 mm.
Stap 2
Meng Kikkoman Sojasaus Minder Zout met misopasta en honing. Spatel de crème fraîche en roomkaas erdoorheen.
Stap 3
Verdeel 90 g van de saus over ieder stuk deeg. Top af met de ui en shiitake en bak in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 4
Marineer de paksoi met Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie, verspreid over de gebakken tarte en serveer direct.
Tip:
Gebruik je een heteluchtoven, verkort dan de baktijd met circa 6 minuten.
Recept-ID F1050
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer