

Tempuraforel met ananas en lychees
Hartig ontmoet fruitig in deze knapperige visspiesjes, geserveerd met ananas en lychees in een pittig-fruitig sausje met Kikkoman Poke Saus. Kikkoman Panko geeft het een lekkere bite.
Ingrediënten
Voor de vis:
Voor de bijgerechten:
Vis (2 spiesjes van 75 g), approx. 150 g - Rijst en quinoa, approx. 120 g - Fruit en groente, approx. 130 g - Garnering, approx. 30 g
Voorbereiding
Stap 1
Leg de forelrepen in een kom en marineer 5 minuten in Kikkoman Poke Saus. Rijg de forel dan in een zigzagpatroon op de spiesjes.
Stap 2
Meng tempura, zout en koud water tot een glad beslag. Dip de visspiesjes in het tempurabeslag en bedek dan in Kikkoman Panko. Frituur 5 minuten op 175 °C goudbruin.
Stap 3
Meng de quinoa met rijst en verdeel over de kommen. Verdeel de ananas, lychees, komkommer en taugé eroverheen. Leg de visspiesjes erop en breng op smaak met Kikkoman Poke Saus. Garneer met koriander, citroenpartjes en sesamsaad en serveer.
Tip:
Snijd voor het beste resultaat de forelfilet in de lengte doormidden. Zo kun je per spies één helft gebruiken. Het tempurabeslag kan naar wens op smaak worden gebracht met specerijen.
Recept-ID F1046
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer