Teriyaki bier-varkensvleesknokkel met udon
Teriyaki bier-varkensvleesknokkel met udon

Teriyaki bier-varkensvleesknokkel met udon

totale tijd135 min.
45 min.voorbereidingstijd
45 min.kooktijd
45 min.kooktijd

De Beierse klassieker heruitgevonden als wokgerecht in Japanse stijl. Wie had gedacht dat varkensknokkel en Kikkoman Sojasaus elkaar zo goed aanvullen?

Ingrediënten

10 porties

Voor de varkensknokkel:

2 kg
varkensknokkel (820 g nettogewicht, gekookt en zonder bot)
10 g
peperkorrels
2 g
laurierblad

Voor de saus:

150 g
gehakte sjalot
15 g
gehakte knoflook
25 g
gehakte gember
50 ml
raapzaadolie
1 ¼ l
donker bier
25 g
honing
300 g
edamame (uit de diepvries)
500 g
rode paprika, in reepjes gesneden
100 g
boter in vlokken
60 g
maïszetmeel
160 ml
water

Extra:

2 kg
udonnoedels
20 g
sesamzaad
Allergenen:
Lactose, sesamzaad, soja, gluten
Totale gewicht per portie:
450 g
Gewicht per ingrediënt:

Udonnoedels, approx. 200 g - Vlees, approx. 80 g - Groente, approx. 70 g - Saus, approx. 100 g - Sesamzaad, approx. 2 g (ter garnering)

Voorbereiding

Stap 1

Kook de varkensknokkel 45 minuten mals in een snelkookpan met water, peper en laurierblad. Verwijder het bot en trek het vlees uit elkaar. Zet aan de kant.

Stap 2

Bak de sjalotten, knoflook en gember 1 minuut in de helft van de raapzaadolie. Blus af met het bier en Kikkoman Sojasaus. Voeg honing toe en laat de saus 45 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot er circa 1 liter overblijft.

Stap 3

Roerbak de rode paprika en edamame circa 5 minuten in de overgebleven olie in een koekenpan.

Stap 4

Voeg de boter toe aan de saus. Meng het maïszetmeel met water en gebruik dit om de saus te laten indikken. Zet het vuur laag, voeg de groente en het vlees toe en houd warm.

Stap 5

Kook de udonnoedels circa 1 minuut in gezouten water. Verwarm een portie udonnoedels samen met het vlees, de groente en de saus in een kleine pan en serveer gegarneerd met sesamzaadjes.

Tip:

Als je de udonnoedels wilt bewaren, doe er dan wat olie bij zodat ze niet aan elkaar plakken. Bewaar op een koele plek.
Trek de varkensknokkels uit elkaar als het vlees nog warm is, zodat het makkelijker loskomt van het bot.

Recept-ID F1029

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.