

Teriyaki bier-varkensvleesknokkel met udon
De Beierse klassieker heruitgevonden als wokgerecht in Japanse stijl. Wie had gedacht dat varkensknokkel en Kikkoman Sojasaus elkaar zo goed aanvullen?
Ingrediënten
Voor de varkensknokkel:
Voor de saus:
Extra:
Udonnoedels, approx. 200 g - Vlees, approx. 80 g - Groente, approx. 70 g - Saus, approx. 100 g - Sesamzaad, approx. 2 g (ter garnering)
Voorbereiding
Stap 1
Kook de varkensknokkel 45 minuten mals in een snelkookpan met water, peper en laurierblad. Verwijder het bot en trek het vlees uit elkaar. Zet aan de kant.
Stap 2
Bak de sjalotten, knoflook en gember 1 minuut in de helft van de raapzaadolie. Blus af met het bier en Kikkoman Sojasaus. Voeg honing toe en laat de saus 45 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot er circa 1 liter overblijft.
Stap 3
Roerbak de rode paprika en edamame circa 5 minuten in de overgebleven olie in een koekenpan.
Stap 4
Voeg de boter toe aan de saus. Meng het maïszetmeel met water en gebruik dit om de saus te laten indikken. Zet het vuur laag, voeg de groente en het vlees toe en houd warm.
Stap 5
Kook de udonnoedels circa 1 minuut in gezouten water. Verwarm een portie udonnoedels samen met het vlees, de groente en de saus in een kleine pan en serveer gegarneerd met sesamzaadjes.
Tip:
Als je de udonnoedels wilt bewaren, doe er dan wat olie bij zodat ze niet aan elkaar plakken. Bewaar op een koele plek.
Trek de varkensknokkels uit elkaar als het vlees nog warm is, zodat het makkelijker loskomt van het bot.
Recept-ID F1029
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer