

Thaise limoensoep met tofu, zalm en grote garnalen
Smaakbom in Thaise stijl: deze lichte soep met limoen en citroengras ruikt heerlijk exotisch. Zalm, grote garnalen, veel groenten en tofu maken er een echte krachtpatser van. Kikkoman Sojasaus maakt het helemaal af.
Ingrediënten
Soep
Om te serveren:
Voorbereiding
Soep: Fruit knoflook, gember en chilipeper tot ze hun aroma's beginnen af te geven. Fileer de zalm en snijd deze samen met de tofu in blokjes. Halveer of snijd de aubergine in vieren, afhankelijk van de grootte, en snijd in stukjes. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Snijd wortels in stokjes ter grootte van een lucifer, suikererwten in drieën. Verwarm groentebouillon en kafferlimoenblaadjes in een grote pan. Hak citroengras fijn, doe het bij de bouillon en kook ongeveer 15 minuten. Voeg vervolgens kokosmelk, groenten (behalve broccoli), Kikkoman Sojasaus en vissaus toe. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg broccoli en Thaise basilicum toe en kook nog 5 minuten. Voeg tot slot limoensap, vis, tofu en garnalen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Om te serveren: Bestrooi met wat blaadjes Thaise basilicum en koriander en serveer met partjes limoen.
Recept-ID F1023
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer