

Vegan pannenkoeken met koolsalade van venkel
Aquafaba is een uitermate geschikte vervanger voor ei in pannenkoeken; wanneer het wordt opgeklopt krijgt het een luchtige textuur. Een lekker op smaak gebrachte koolsalade is de sleutel tot het succes van dit gerecht, waaraan Kikkoman Sojasaus warmte, energie en een heerlijke smaak toevoegt.
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
Voor de koolsalade:
Extra:
- 3 pannenkoeken, elk 100 g
- 100 g koolsalade
- 50 g grapefruit
Voorbereiding
Stap 1
Klop de gekoelde aquafaba ten minste 5 minuten lang met een garde tot er zich stijve pieken vormen. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut. Voeg het aardappelzetmeel toe en klop nog 1 minuut.
Stap 2
Meng bloem, bakpoeder en natriumbicarbonaat of baking soda in een kom. Meng de sojamelk met de appelciderazijn en giet dit samen met de olie in de kom. Meng alle ingrediënten grondig tot een geheel. Spatel voorzichtig de helft van de geklopte aquafaba erdoor en voeg daarna de andere helft toe.
Stap 3
Lepel het beslag (circa 100 g per pannenkoek) in een droge, voorverwarmde pan en bak de pannenkoek in circa 3‑4 minuten aan beide kanten goudbruin.
Stap 4
Scheid de venkelbladeren voor later gebruik. Kneed de venkel en kool samen met de suiker en het zout in een kom. Was 1 sinaasappel met heet water, dep droog en rasp wat van de schil. Snijd alle sinaasappels doormidden en pers het sap bij het koolmengsel. Voeg Kikkoman Sojasaus toe en breng op smaak met peper. Meng goed, dek af en laat 1 uur staan.
Stap 5
Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en laat op een bord afkoelen.
Stap 6
Verwijder indien nodig het overtollige vocht uit de koolsalade.
Stap 7
Schil de grapefruit tot het vruchtvlees en verwijder de membranen.
Stap 8
Beleg 2‑3 pannenkoeken afwisselend met de koolsalade en grapefruit en stapel ze op elkaar. Garneer met de fijngehakte venkelbladeren.
Tip:
Als vervanger voor eieren in een standaard pannenkoekrecept kan gebruikgemaakt worden van bruisend water. Echter, voor luchtige pannenkoeken zonder eieren is stijfgeklopte aquafaba het geheim. Gekoeld kikkererwtenvocht werkt het beste om op te kloppen.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Recept-ID F1081
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer