Vegan pannenkoeken met koolsalade van venkel
Vegan pannenkoeken met koolsalade van venkel

Vegan pannenkoeken met koolsalade van venkel

totale tijd 1 u. 10 min.
40 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
1 u. wachttijd

Aquafaba is een uitermate geschikte vervanger voor ei in pannenkoeken; wanneer het wordt opgeklopt krijgt het een luchtige textuur. Een lekker op smaak gebrachte koolsalade is de sleutel tot het succes van dit gerecht, waaraan Kikkoman Sojasaus warmte, energie en een heerlijke smaak toevoegt.

Ingrediënten

10 porties

Voor de pannenkoeken:

70 g
aquafaba uit de koeling
10 g
poedersuiker
10 g
aardappelzetmeel
600 g
tarwebloem
14 g
bakpoeder
10 g
natriumbicarbonaat of baking soda
700 ml
ongezoete sojamelk
20 ml
appelciderazijn
50 ml
raapzaadolie

Voor de koolsalade:

300 g
venkel (1 knol met bladeren), fijngehakt
500 g
witte kool, fijngehakt
5 g
bruine suiker
400 g
sinaasappel
2 g
versgemalen zwarte peper
20 g
zonnebloem‑ of pompoenpitten

Extra:

roze grapefruit
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, soja en producten op sojabasis, noten
Totale gewicht per portie:
450 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 3 pannenkoeken, elk 100 g
  • 100 g koolsalade
  • 50 g grapefruit

Voorbereiding

Stap 1

Klop de gekoelde aquafaba ten minste 5 minuten lang met een garde tot er zich stijve pieken vormen. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut. Voeg het aardappelzetmeel toe en klop nog 1 minuut.

Stap 2

Meng bloem, bakpoeder en natriumbicarbonaat of baking soda in een kom. Meng de sojamelk met de appelciderazijn en giet dit samen met de olie in de kom. Meng alle ingrediënten grondig tot een geheel. Spatel voorzichtig de helft van de geklopte aquafaba erdoor en voeg daarna de andere helft toe.

Stap 3

Lepel het beslag (circa 100 g per pannenkoek) in een droge, voorverwarmde pan en bak de pannenkoek in circa 3‑4 minuten aan beide kanten goudbruin.

Stap 4

Scheid de venkelbladeren voor later gebruik. Kneed de venkel en kool samen met de suiker en het zout in een kom. Was 1 sinaasappel met heet water, dep droog en rasp wat van de schil. Snijd alle sinaasappels doormidden en pers het sap bij het koolmengsel. Voeg Kikkoman Sojasaus toe en breng op smaak met peper. Meng goed, dek af en laat 1 uur staan.

Stap 5

Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en laat op een bord afkoelen.

Stap 6

Verwijder indien nodig het overtollige vocht uit de koolsalade.

Stap 7

Schil de grapefruit tot het vruchtvlees en verwijder de membranen.

Stap 8

Beleg 2‑3 pannenkoeken afwisselend met de koolsalade en grapefruit en stapel ze op elkaar. Garneer met de fijngehakte venkelbladeren.

Tip:

Als vervanger voor eieren in een standaard pannenkoekrecept kan gebruikgemaakt worden van bruisend water. Echter, voor luchtige pannenkoeken zonder eieren is stijfgeklopte aquafaba het geheim. Gekoeld kikkererwtenvocht werkt het beste om op te kloppen.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Recept-ID F1081

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.