Zalmstijl ceviche met watermeloen & quinoa
Zalmstijl ceviche met watermeloen & quinoa

Zalmstijl ceviche met watermeloen & quinoa

totale tijd 1 u. 20 min.
40 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd
11 u. wachttijd

In veel vegan gerechten is het geheime ingrediënt een goede marinade. Door de watermeloen te marineren in Kikkoman Sojasaus krijgt het een zeeachtige smaak, wat het beste uit de geroosterde plakken naar boven brengt.

Ingrediënten

10 porties

Voor de ceviche à la salmon:

3 kg
watermeloen, geschild en in stukjes gesneden (1 cm dik)
30 ml
raapzaadolie
10 ml
appelciderazijn
10 ml
misopasta
10 ml
sesamolie
15 g
norivellen
2 g
versgemalen peper (naar smaak)

Extra:

1,3 kg
witte quinoa
 ½ g
chilivlokken
30 ml
appelciderazijn
500 g
verse komkommer, in dunne reepjes gesneden
500 g
rode kool, fijngesneden
100 g
vegan mayonaise
500 g
rauwe wortelen, grof geraspt
30 g
zwarte sesamzaadjes
500 g
kimchi
40 g
verse koriandertakjes
180 g
limoen, in partjes gesneden
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, pinda’s en producten op pindabasis, soja en producten op sojabasis, sesamzaad en producten op sesambasis
Totale gewicht per portie:
410 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 150 g quinoa
  • 80 g watermeloen
  • 180 g bijgerechten

Voorbereiding

Stap 1

Bestrijk beide kanten van de plakken watermeloen met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde heteluchtoven.

Stap 2

Meng voor de marinade Kikkoman Sojasaus, 10 ml appelciderazijn, misopasta, sesamolie, norivellen en peper. Leg de gebakken watermeloenplakken in de marinade en zet 10-12 uur in de koelkast.

Stap 3

Kook de quinoa ongeveer 25 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de chilivlokken toe. Meng met 15 ml appelazijn.

Stap 4

Haal de watermeloen uit de marinade en laat uitlekken.

Stap 5

Meng de komkommer met de resterende azijn. Meng de rode kool met de vegan mayonaise.

Stap 6

Meng de wortels met de zwarte sesamzaadjes.

Stap 7

Doe de quinoa, gemarineerde watermeloenplakken, wat kimchi, komkommersalade, fijngeraspte rode kool en wortel in een kom.

Stap 8

Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.

Tip:

In plaats van watermeloen kun je ook tomaten gebruiken voor dit gerecht. Je kunt hiervoor het beste tomaten gebruiken die niet te rijp zijn, maar stevig en vlezig.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Recept-ID F1086

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.