

Zalmstijl ceviche met watermeloen & quinoa
In veel vegan gerechten is het geheime ingrediënt een goede marinade. Door de watermeloen te marineren in Kikkoman Sojasaus krijgt het een zeeachtige smaak, wat het beste uit de geroosterde plakken naar boven brengt.
Ingrediënten
Voor de ceviche à la salmon:
Extra:
- 150 g quinoa
- 80 g watermeloen
- 180 g bijgerechten
Voorbereiding
Stap 1
Bestrijk beide kanten van de plakken watermeloen met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde heteluchtoven.
Stap 2
Meng voor de marinade Kikkoman Sojasaus, 10 ml appelciderazijn, misopasta, sesamolie, norivellen en peper. Leg de gebakken watermeloenplakken in de marinade en zet 10-12 uur in de koelkast.
Stap 3
Kook de quinoa ongeveer 25 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de chilivlokken toe. Meng met 15 ml appelazijn.
Stap 4
Haal de watermeloen uit de marinade en laat uitlekken.
Stap 5
Meng de komkommer met de resterende azijn. Meng de rode kool met de vegan mayonaise.
Stap 6
Meng de wortels met de zwarte sesamzaadjes.
Stap 7
Doe de quinoa, gemarineerde watermeloenplakken, wat kimchi, komkommersalade, fijngeraspte rode kool en wortel in een kom.
Stap 8
Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.
Tip:
In plaats van watermeloen kun je ook tomaten gebruiken voor dit gerecht. Je kunt hiervoor het beste tomaten gebruiken die niet te rijp zijn, maar stevig en vlezig.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Recept-ID F1086
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer