

Zweeds broodje met haringstijl tofu
Kikkoman Sojasaus geeft tofu een hartige smaak, die de smaak van haring nabootst. Gecombineerd met de visachtige noten van norivellen, is dit een fantastisch alternatief voor vis, hoog in eiwitten.
Ingrediënten
Voor de ‘tofuharing’
Extra:
- 100 g stokbrood
- 40 g tofu
- 80 g extra’s
Voorbereiding
Stap 1
Voeg de azijn, Kikkoman Sojasaus en norivellen toe aan een pan met warm (niet heet) water. Verwarm en roer tot alles opgelost is. Zet apart en laat afkoelen.
Stap 2
Doe de helft van de gesneden ui, laurierblaadjes, pimentbessen en tofuplakjes in een pot. Voeg nog een laag ui, de resterende laurierblaadjes, piment en tofu toe. Voeg de harissa toe en giet de afgekoelde nori‑ en azijnmarinade eroverheen. Voeg eventueel de speculaaskruiden toe. Sluit de pot af en zet ten minste 24 uur in de koelkast.
Stap 3
Snijd de stokbroden in de lengte door. Bestrijk met mayonaise en mosterd. Bedek met de slablaadjes, komkommerplakjes, ui en tofu met stukjes nori en garneer met de erwtenkiemen. Snijd diagonaal door om te serveren.
Tip:
Het grootste voordeel van naturel tofu is de neutrale smaak en het neutrale aroma; je kunt het dus kruiden zoals je wilt, of het nu zoet, zout of zuur is.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Recept-ID F1084
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer