Cannelloni gevuld met calamares en lam
Cannelloni gevuld met calamares en lam

Cannelloni gevuld met calamares en lam

totale tijd93 min.
23 min.voorbereidingstijd
70 min.kooktijd

Zeevruchten en vlees komen samen in deze verrukkelijke cannelloni. De vulling bestaat uit een combinatie van calamares en lamsgehakt, waarbij Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus zorgen voor extra diepte in de smaak. Gebakken in een zachte rodepaprikasaus en gegarneerd met manchegokaas.

Ingrediënten

10 porties

Voor de cannelloni:

850 g
lamsgehakt
550 g
calamares, gehakt
300 g
hele eieren
20 g
citroenrasp
10 g
rozemarijn, fijngehakt
5 g
tijm, fijngehakt
500 g
cannelloni (50 stuks)

Voor de saus:

1,2 kg
rode paprika, zonder zaden, gehalveerd
300 g
zoete uien, gepeld en gehalveerd
15 g
knoflookteentjes
5 g
oregano, gedroogd
10 g
komijn
15 g
gerooktepaprikapoeder
150 ml
appelciderazijn

Garnering:

150 g
manchegokaas, geraspt
Allergenen:
soja, gluten, ei, sulfiet, melk, weekdieren
Totale gewicht per portie:
380 g
Gewicht per ingrediënt:

Cannelloni en saus approx. 365 g - Kaas approx. 15 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng het lamsgehakt, de calamares, eieren, Kikkoman Ponzu Citroen, Kikkoman Sojasaus, citroenrasp, rozemarijn en tijm en kneed circa 3 minuten. Vul elke cannelloni met circa 40 g van het mengsel.

Stap 2

Verhit de heteluchtoven voor op 180 °C. Rooster de rode paprika, ui en knoflookteentjes circa 35 minuten op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat. De groenten moeten zacht worden, maar niet te donker.

Stap 3

Haal alles uit de oven en pureer dit samen met Kikkoman Sojasaus, oregano, komijn, paprikapoeder en appelciderazijn tot een gladde, zijdezachte saus.

Stap 4

Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal in een diepe 1/1 gastronormbakplaat, giet de paprikasaus eroverheen, dek af en bak circa 35 minuten.

Stap 5

Serveer 5 cannelloni per bord samen met de saus en garneer met garaspte manchegokaas.

Tip:

Haal de saus door een zeef voor een extra glad resultaat. Hoe fijner de vulling is, hoe makkelijker je de cannelloni kunt vullen – je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken.

Recept-ID F1000

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.