

Cannelloni gevuld met calamares en lam
Zeevruchten en vlees komen samen in deze verrukkelijke cannelloni. De vulling bestaat uit een combinatie van calamares en lamsgehakt, waarbij Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus zorgen voor extra diepte in de smaak. Gebakken in een zachte rodepaprikasaus en gegarneerd met manchegokaas.
Ingrediënten
Voor de cannelloni:
Voor de saus:
Garnering:
Cannelloni en saus approx. 365 g - Kaas approx. 15 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng het lamsgehakt, de calamares, eieren, Kikkoman Ponzu Citroen, Kikkoman Sojasaus, citroenrasp, rozemarijn en tijm en kneed circa 3 minuten. Vul elke cannelloni met circa 40 g van het mengsel.
Stap 2
Verhit de heteluchtoven voor op 180 °C. Rooster de rode paprika, ui en knoflookteentjes circa 35 minuten op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat. De groenten moeten zacht worden, maar niet te donker.
Stap 3
Haal alles uit de oven en pureer dit samen met Kikkoman Sojasaus, oregano, komijn, paprikapoeder en appelciderazijn tot een gladde, zijdezachte saus.
Stap 4
Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal in een diepe 1/1 gastronormbakplaat, giet de paprikasaus eroverheen, dek af en bak circa 35 minuten.
Stap 5
Serveer 5 cannelloni per bord samen met de saus en garneer met garaspte manchegokaas.
Tip:
Haal de saus door een zeef voor een extra glad resultaat. Hoe fijner de vulling is, hoe makkelijker je de cannelloni kunt vullen – je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken.
Recept-ID F1000
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer