Eendenborst met noedels in een fruitig sausje
Eendenborst met noedels in een fruitig sausje

Eendenborst met noedels in een fruitig sausje

totale tijd71 min.
20 min.voorbereidingstijd
51 min.kooktijd

Fruitig, pittig en absoluut verrukkelijk – het eendenvlees rust op een bedje van chowmeinnoedels in een zoet-pittig sausje van mango, Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Kimchi Chilisaus.

Ingrediënten

10 porties

Voor de eend:

1,7 kg
eendenborst met vel
15 g
zeezout

Voor de noedels:

200 g
ui, gesnipperd
100 g
boter
300 ml
mangopuree
100 g
rozijnen
0,2 l
water
500 g
chowmeinnoedels

Voor de broccoli:

500 g
broccoli, in roosjes gesneden

Voor de garnering:

50 g
lente-ui, in ringen gesneden
50 g
gezouten pinda's, gehakt
Allergenen:
soja, gluten, vis, melk, pinda
Totale gewicht per portie:
440 g
Gewicht per ingrediënt:

Eend approx. 130 g - Noedels met saus approx. 250 g - Broccoli approx. 50 g - Garnering approx. 10 g

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de eendenborst kruislings in zodat je een diamantpatroon krijgt en wrijf goed in met zout. Leg de eendenborst met het vel naar beneden in een koude pan en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur tot het vel knapperig is. Keer om en bak nog 3-4 minuten. Bak daarna circa 10 minuten op het rooster in de oven op 160 °C boven- en onderwarmte tot de gewenste gaarheid. Laat na het bakken ten minste 5 minuten rusten (bij voorkeur in een warmhoudkast) en snijd daarna in stukken.

Stap 2

Doe boter in de koekenpan en bak de ui circa 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Blus af met Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Sojasaus en mangopuree. Voeg de rozijnen en het water toe en meng goed. Doe het deksel op de pan en laat circa 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Stap 3

Blancheer de broccoliroosjes circa 1-2 minuten in gezouten water en dompel daarna kort in koud water.

Stap 4

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet aan de kant.

Stap 5

Meng de noedels met de saus en maak de borden op. Leg de gesneden eendenborst erop en garneer met lente-ui, stukjes pinda en broccoli.

Tip:

De saus kan van tevoren worden bereid!

Recept-ID F1055

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.