

Eendenborst met noedels in een fruitig sausje
Fruitig, pittig en absoluut verrukkelijk – het eendenvlees rust op een bedje van chowmeinnoedels in een zoet-pittig sausje van mango, Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Kimchi Chilisaus.
Ingrediënten
Voor de eend:
Voor de noedels:
Voor de broccoli:
Voor de garnering:
Eend approx. 130 g - Noedels met saus approx. 250 g - Broccoli approx. 50 g - Garnering approx. 10 g
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de eendenborst kruislings in zodat je een diamantpatroon krijgt en wrijf goed in met zout. Leg de eendenborst met het vel naar beneden in een koude pan en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur tot het vel knapperig is. Keer om en bak nog 3-4 minuten. Bak daarna circa 10 minuten op het rooster in de oven op 160 °C boven- en onderwarmte tot de gewenste gaarheid. Laat na het bakken ten minste 5 minuten rusten (bij voorkeur in een warmhoudkast) en snijd daarna in stukken.
Stap 2
Doe boter in de koekenpan en bak de ui circa 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Blus af met Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Sojasaus en mangopuree. Voeg de rozijnen en het water toe en meng goed. Doe het deksel op de pan en laat circa 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Stap 3
Blancheer de broccoliroosjes circa 1-2 minuten in gezouten water en dompel daarna kort in koud water.
Stap 4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet aan de kant.
Stap 5
Meng de noedels met de saus en maak de borden op. Leg de gesneden eendenborst erop en garneer met lente-ui, stukjes pinda en broccoli.
Tip:
De saus kan van tevoren worden bereid!
Recept-ID F1055
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer