Hertenvlees of ander wild met kimchi-aardappelstrudel
Hertenvlees of ander wild met kimchi-aardappelstrudel

Hertenvlees of ander wild met kimchi-aardappelstrudel

totale tijd 2 u. 30 min.
1 u. voorbereidingstijd
1 u. 30 min. kooktijd

Strudel is niet alleen een dessert - deze hartig gekruide versie is een opvallend hoofdgerecht. Kikkoman Kimchi Chilisaus zorgt voor diepte en een onderscheidende noot.

Ingrediënten

10 porties

Voor de strudel:

900 g
vastkokende aardappelen, geschild, in grove blokjes gesneden
4 
vellen strudelgebak (ca. 25 x 30 cm)
100 g
boter, gesmolten
21 g
eigeel (ca. 2 middelgrote eieren)
60 ml
volle melk
10 g
sesamzaad

Voor de dressing:

60 ml
balsamicoazijn
60 g
mosterd
60 g
honing
100 ml
walnootolie

Voor de salade:

20 g
boter
800 g
peren, in partjes gesneden
100 ml
witte wijn
200 g
veldsla, klaar om te serveren

Daarbij:

60 ml
plantaardige olie
1,6 kg
hertenrug, bijgesneden
Zout
Peper
Rode tuinkers
Allergenen:
Soja, gluten, vis, sulfieten, noten, mosterd, melk
Totale gewicht per portie:
360
Gewicht per ingrediënt:
  • (Herten)vlees ca. 130 g
  • Strudel ca. 100 g
  • Peer ca. 80 g
  • Vinaigrette ca. 30 g
  • Salade ca. 20 g

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C (ventilator). Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp grof en meng de Kikkoman Kimchi Chilisaus erdoor. Leg twee bladerdeegvellen op elkaar en bestrijk ze met gesmolten boter. Schep het aardappelmengsel op het onderste derde deel van de lange zijde. Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol strak op. Bestrijk met de eidooier gemengd met melk. Bestrooi met de sesamzaadjes en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Stap 2

Meng voor de dressing de Kikkoman Sojasaus, balsamicoazijn, mosterd en honing in een hoge beker met een staafmixer en voeg langzaam de walnootolie toe. Zet apart.

Stap 3

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de partjes peer toe en sauteer ongeveer 1 minuut, afhankelijk van de rijpheid. Blus af met de wijn en laat 1-2 minuten inkoken.

Stap 4

Verhit om het hertenvlees te bakken de olie in een grote koekenpan (of het liefst op een bakplaat). Schroei het zadel 3-4 minuten aan alle kanten dicht. Breng op smaak met zout en peper en braad dan in de oven op 160°C (boven-/onderwarmte) gedurende 10-15 minuten tot medium rare (kerntemperatuur ongeveer 54°C).

Stap 5

Snijd de strudel in plakjes en snijd het hertenvlees in medaillons. Schik de veldsla en peren op borden en besprenkel met de dressing. Leg het hertenvlees en de strudel erop en serveer. Garneer met rode tuinkers indien gewenst.

Tip:

Vorm voor à-la-carte-service het aardappelmengsel in afzonderlijke ministrudels en bak ze op bestelling.

Recept-ID F1095

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.