

Jambalaya met paddenstoelen en boerenkool
Japan ontmoet Louisiana. We geven de Creoolse klassieker jambalaya een nieuw jasje met paddenstoelen en boerenkool. Kikkoman Kimchi Chilisaus biedt de nodige pit en maakt de smaak helemaal af. Het gerecht wordt gegarneerd met Japanse furikake.
Ingrediënten
Voor de jambalaya:
Voor de furikake:
Jambalaya approx. 450 g - Furikake approx. 2 g
Voorbereiding
Stap 1
Roerbak de ui en knoflook 2-3 minuten glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak nog 3 minuten. Doe de tomatenpuree en paddenstoelen erbij en bak nog 3 minuten.
Stap 2
Blus af met groentebouillon en voeg Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Kimchi Chilisaus en saffraan toe. Laat circa 20 minuten pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is. Roer af en toe door, zodat het niet aan de pan blijft plakken. Voeg de boerenkool de laatste 5 minuten toe.
Stap 3
Rooster de pompoenpitten en sesamzaadjes in een droge pan. Meng de gehakte norivellen erdoorheen.
Stap 4
Serveer de jambalaya op borden en garneer met de furikake.
Tip:
De benodigde hoeveelheid groentebouillon kan enigszins verschillen. Afhankelijk van je kookgerei kun je wat meer of minder nodig hebben. Je kunt een groentenmolen gebruiken om de norivellen te hakken, aangezien ze lastig te snijden zijn met een mes.
Recept-ID F1051
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer