

Krokante zalm op spaghetti-noodlenestje
Wie zegt dat kinderen niet van groenten houden? Deze kleurrijke veggienoedels zullen ze zeker overtuigen. Geserveerd met knapperige zalm en een saus op basis van Kikkoman Ponzu Citroen.
Ingrediënten
Voor de zalm:
Voor de groentepasta:
Voor de saus:
Noedels ca. 90 g
Groenten ca. 50 g
Zalm ca. 120 g
Saus ca. 40 g
Voorbereiding
Stap 1
Zalmkorst: klop de boter glad en spatel geleidelijk de eierdooier erdoor. Roer de Kikkoman Panko en de krokant gebakken uitjes erdoor. Breng op smaak met zout. Rol de korst uit tussen twee vellen vetvrij papier tot ongeveer 5 mm dikte en zet koel weg. Maak de zalmfilet indien nodig schoon en snijd in porties van 90 g. Snijd de korst met een scherp mes of een grote schaar op maat van de stukken zalm.
Stap 2
Saus: breng de groentebouillon en Kikkoman Ponzu Citroen aan de kook en bind licht in met maïzena. Mix met een staafmixer de boter in kleine stukjes.
Stap 3
Snijd de wortels, koolrabi en courgettes met een spiraalsnijder tot groentespaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm vervolgens de gekookte spaghetti en groentespaghetti samen in een sauteerpan met een beetje olie en pastawater gedurende 2-3 minuten, tot de groentennoedels zacht zijn maar hun vorm nog steeds behouden. Beleg de zalmfilets met de korst en bak ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (hete lucht). Bak de korst zo nodig verder bruin onder een salamandergrill. De zalm moet een kerntemperatuur van minstens 40 °C hebben.
Stap 4
Draai de groentepasta in nestjes en schep op. Verwarm de saus opnieuw en meng opnieuw kort indien nodig. Leg de zalm op de noedels en serveer met de saus.
Tip:
De korst kan worden verrijkt met verschillende smaakstoffen en in porties in de vriezer worden bewaard.
Recept-ID F1075
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer