Krokante zalm op spaghetti-noodlenestje
Krokante zalm op spaghetti-noodlenestje

Krokante zalm op spaghetti-noodlenestje

totale tijd 1 u.
40 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Wie zegt dat kinderen niet van groenten houden? Deze kleurrijke veggienoedels zullen ze zeker overtuigen. Geserveerd met knapperige zalm en een saus op basis van Kikkoman Ponzu Citroen.

Ingrediënten

10 porties

Voor de zalm:

30 g
boter, zacht
60 g
eierdooier
50 g
krokant gebakken uien
5 g
zout
1 kg
zalmfilet, zonder vel

Voor de groentepasta:

200 g
wortelen, gemengde kleuren
100 g
koolrabi
200 g
courgettes
300 g
spaghetti
Olie om te bakken

Voor de saus:

200 ml
groentebouillon
10 g
maïzena
200 g
boter, koud
Allergenen:
Vis, soja, ei, gluten, selderij, melk
Totale gewicht per portie:
300 g
Gewicht per ingrediënt:

Noedels ca. 90 g
Groenten ca. 50 g
Zalm ca. 120 g
Saus ca. 40 g

Voorbereiding

Stap 1

Zalmkorst: klop de boter glad en spatel geleidelijk de eierdooier erdoor. Roer de Kikkoman Panko en de krokant gebakken uitjes erdoor. Breng op smaak met zout. Rol de korst uit tussen twee vellen vetvrij papier tot ongeveer 5 mm dikte en zet koel weg. Maak de zalmfilet indien nodig schoon en snijd in porties van 90 g. Snijd de korst met een scherp mes of een grote schaar op maat van de stukken zalm.

Stap 2

Saus: breng de groentebouillon en Kikkoman Ponzu Citroen aan de kook en bind licht in met maïzena. Mix met een staafmixer de boter in kleine stukjes.

Stap 3

Snijd de wortels, koolrabi en courgettes met een spiraalsnijder tot groentespaghetti. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm vervolgens de gekookte spaghetti en groentespaghetti samen in een sauteerpan met een beetje olie en pastawater gedurende 2-3 minuten, tot de groentennoedels zacht zijn maar hun vorm nog steeds behouden. Beleg de zalmfilets met de korst en bak ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (hete lucht). Bak de korst zo nodig verder bruin onder een salamandergrill. De zalm moet een kerntemperatuur van minstens 40 °C hebben.

Stap 4

Draai de groentepasta in nestjes en schep op. Verwarm de saus opnieuw en meng opnieuw kort indien nodig. Leg de zalm op de noedels en serveer met de saus.

Tip:

De korst kan worden verrijkt met verschillende smaakstoffen en in porties in de vriezer worden bewaard.

Recept-ID F1075

Recept als PDF

PDF downloaden

Ontdek meer

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.