

Piccata met aubergine en pittige ponzudressing
Deze Italiaanse klassieker hebben we omgetoverd tot een vegetarisch fusiongerecht: auberginepiccata met een pittige vinaigrette met ponzu en komkommer. Door Kikkoman Ponzu Citroen zijn de smaken perfect in balans.
Ingrediënten
Voor de aubergine:
Voor de bonencrème:
Voor de vinaigrette:
Overig:
Aubergine, ca. 150 g
Bonencrème, ca. 120 g
Vinaigrette, ca. 80 g
Rucola, ca. 10 g
Voorbereiding
Stap 1
Breng de aubergineplakken licht op smaak met zout en suiker en laat 30 minuten intrekken. Maak 3 plakken per persoon.
Stap 2
Mix citroenrasp, citroensap, bonen, knoflook en cashewpasta met zout en olijfolie tot een gladde crème.
Stap 3
Meng de komkommer, sjalotten, chilipeper en gember met de mosterd, honing en Kikkoman Ponzu Citroen. Roer langzaam de olijfolie erdoorheen tot een mengsel. Voeg ten slotte de bieslook toe.
Stap 4
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Klop de eieren. Meng Kikkoman Panko met paprikapoeder. Smeer de aubergineplakken in met bloem, dip ze in het ei en bedek ten slotte met Kikkoman Panko. Verhit olie in een pan tot ca. 175 °C en frituur de aubergineplakken goudbruin.
Stap 5
Verhit de bonencrème in een roerbakpan en giet op borden. Verdeel 3 aubergineplakken op elk bord, giet de vinaigrette eromheen en serveer afgetopt met de rucola.
Tip:
De aubergine kan ook gefrituurd worden in een frituurpan.
Recept-ID F1065
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer