Piccata met aubergine en pittige ponzudressing
Piccata met aubergine en pittige ponzudressing

Piccata met aubergine en pittige ponzudressing

totale tijd50 min.
30 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd
30 min.waiting time

Deze Italiaanse klassieker hebben we omgetoverd tot een vegetarisch fusiongerecht: auberginepiccata met een pittige vinaigrette met ponzu en komkommer. Door Kikkoman Ponzu Citroen zijn de smaken perfect in balans.

Ingrediënten

10 porties

Voor de aubergine:

1 ½ kg
aubergine, in plakken (ca. 1 cm dik)
20 g
zout
20 g
suiker
3 
middelgrote eieren
100 g
tarwebloem
5 g
gerooktepaprikapoeder
300 ml
plantaardige olie

Voor de bonencrème:

1 el
citroenrasp
30 ml
citroensap
1,2 kg
witte bonen, uit blik (uitlekgewicht)
10 g
knoflook, fijngehakt
100 g
cashewpasta
20 g
zout
100 ml
olijfolie

Voor de vinaigrette:

400 g
komkommer, ontpit, fijngesneden
200 g
sjalotten, fijngesneden
2 
milde chilipepers, fijngesneden
30 g
gember, fijngesneden
100 g
grove mosterd
50 g
honing
100 ml
olijfolie
20 g
bieslook, fijngehakt

Overig:

100 g
rucola, klaar om te serveren
Allergenen:
Ei, gluten, noten, soja, mosterd
Totale gewicht per portie:
360 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Aubergine, ca. 150 g

  • Bonencrème, ca. 120 g

  • Vinaigrette, ca. 80 g

  • Rucola, ca. 10 g

Voorbereiding

Stap 1

Breng de aubergineplakken licht op smaak met zout en suiker en laat 30 minuten intrekken. Maak 3 plakken per persoon.

Stap 2

Mix citroenrasp, citroensap, bonen, knoflook en cashewpasta met zout en olijfolie tot een gladde crème.

Stap 3

Meng de komkommer, sjalotten, chilipeper en gember met de mosterd, honing en Kikkoman Ponzu Citroen. Roer langzaam de olijfolie erdoorheen tot een mengsel. Voeg ten slotte de bieslook toe.

Stap 4

Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Klop de eieren. Meng Kikkoman Panko met paprikapoeder. Smeer de aubergineplakken in met bloem, dip ze in het ei en bedek ten slotte met Kikkoman Panko. Verhit olie in een pan tot ca. 175 °C en frituur de aubergineplakken goudbruin.

Stap 5

Verhit de bonencrème in een roerbakpan en giet op borden. Verdeel 3 aubergineplakken op elk bord, giet de vinaigrette eromheen en serveer afgetopt met de rucola.

Tip:

De aubergine kan ook gefrituurd worden in een frituurpan.

Recept-ID F1065

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.