

Pulled chicken met kurkumarijst en koolsalade
Deze herfstbowl heeft alles: niet alleen vanwege de geweldige ingrediënten van dit seizoen, zoals pompoen en rode kool, maar ook wat betreft smaak. De Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn geeft het een licht zoete smaak en Kikkoman Sojasaus maakt het helemaal af.
Ingrediënten
Voor de kip:
Voor de pompoen:
Voor de rijst:
Voor de salade:
Voor de garnering:
Vlees met pompoen approx. 240 g - Salade approx. 80 g - Rijst approx. 90 g - Garnering approx. 10 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng de knoflook en ui met Kikkoman Sojasaus, kippenbouillon, paprikapoeder en komijn in een ovenbestendige schaal. Marineer de kip hierin. Bak alles circa 40 minuten op 180 °C in de heteluchtoven. Trek de kip na het bakken uit elkaar.
Stap 2
Doe de pompoen, jalapeño’s, suiker, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus en steranijs in een pan en kook op laag vuur tot de pompoen zacht is.
Stap 3
Was de sushirijst tot het water helder is. Kook dit circa 20 minuten op laag vuur in een sauspan met gezouten water en kurkuma. Meng de rode kool in een kom met rijstazijn, honing, Kikkoman Sojasaus en meng goed door elkaar.
Stap 4
Mix the red cabbage in a bowl with the rice vinegar, honey and Kikkoman Soy Sauce and knead well.
Stap 5
Meng de pompoen met de uit elkaar getrokken kip en maak de borden hiermee op. Doe de koolsalade en rijst erbij en garneer met lente-ui, jalapeñoreepjes en sesamzaad.
Tip:
Trek de kip als het nog warm is met je handen uit elkaar voor het beste resultaat. Dit is tevens de snelste manier.
Recept-ID F1053
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer