Pulled chicken met kurkumarijst en koolsalade
Pulled chicken met kurkumarijst en koolsalade

Pulled chicken met kurkumarijst en koolsalade

totale tijd100 min.
30 min.voorbereidingstijd
70 min.kooktijd

Deze herfstbowl heeft alles: niet alleen vanwege de geweldige ingrediënten van dit seizoen, zoals pompoen en rode kool, maar ook wat betreft smaak. De Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn geeft het een licht zoete smaak en Kikkoman Sojasaus maakt het helemaal af.

Ingrediënten

10 porties

Voor de kip:

15 g
knoflook, gehakt
400 g
ui, in stukjes gesneden
0,3 l
kippenbouillon
10 g
paprikapoeder
5 g
komijnzaad
2,3 kg
kippendijfilet (zonder bot en vel)

Voor de pompoen:

500 g
Hokkaidopompoen, pitloos, in kleine blokjes gesneden (circa 3 x 3 mm)
100 g
ui, gesnipperd
100 g
ingelegde jalapeño’s, gehakt
50 g
bruine suiker
10 g
steranijs

Voor de rijst:

300 g
sushirijst
0,6 l
water
3 g
kurkuma

Voor de salade:

800 g
rode kool, in reepjes gesneden
150 ml
rijstazijn
150 g
honing

Voor de garnering:

40 g
lente-ui, fijngehakt
50 g
jalapeños, in reepjes gesneden
10 g
zwarte sesamzaadjes
Allergenen:
gluten, soja, sesam, selderij
Totale gewicht per portie:
420 g
Gewicht per ingrediënt:

Vlees met pompoen approx. 240 g - Salade approx. 80 g - Rijst approx. 90 g - Garnering approx. 10 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng de knoflook en ui met Kikkoman Sojasaus, kippenbouillon, paprikapoeder en komijn in een ovenbestendige schaal. Marineer de kip hierin. Bak alles circa 40 minuten op 180 °C in de heteluchtoven. Trek de kip na het bakken uit elkaar.

Stap 2

Doe de pompoen, jalapeño’s, suiker, Kikkoman Mirin-Fu Zoete Kookwijn, Kikkoman Sojasaus en steranijs in een pan en kook op laag vuur tot de pompoen zacht is.

Stap 3

Was de sushirijst tot het water helder is. Kook dit circa 20 minuten op laag vuur in een sauspan met gezouten water en kurkuma. Meng de rode kool in een kom met rijstazijn, honing, Kikkoman Sojasaus en meng goed door elkaar.

Stap 4

Mix the red cabbage in a bowl with the rice vinegar, honey and Kikkoman Soy Sauce and knead well.

Stap 5

Meng de pompoen met de uit elkaar getrokken kip en maak de borden hiermee op. Doe de koolsalade en rijst erbij en garneer met lente-ui, jalapeñoreepjes en sesamzaad.

Tip:

Trek de kip als het nog warm is met je handen uit elkaar voor het beste resultaat. Dit is tevens de snelste manier.

Recept-ID F1053

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.