

Pulled-oesterzwambao
Een geraffineerde veggietwist: in plaats van varkensvlees belanden er oesterzwammen in de zachte, luchtige baobroodjes. Met ingemaakte wortelen en een zoet-pittige saus is het een streetfooddroom!
Ingrediënten
Deeg:
Vulling:
Ingemaakte wortelen:
Om te serveren:
Voorbereiding
Deeg: Meng water, melk, gist en suiker in een kom. Voeg bloem, azijn en zout toe en meng tot een soepel deeg. Laat 1 uur rijzen, rol uit, bestrooi met bakpoeder en kneed. Laat opnieuw rusten voor ongeveer 30 minuten.
Vulling: Snijd ui in dunne plakjes, hak gember, bosui en knoflook fijn. Trek paddenstoelen met een vork uit elkaar of snijd ze in fijne reepjes en marineer ze 15 minuten in Kikkoman Sojasaus. Giet overtollig vocht af. Bak paddenstoelen in olie tot ze beginnen in te zakken. Voeg eerst knoflook, lente-ui en gember toe, dan Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Glaze, azijn en suiker. Verder roerbakken.
Ingemaakte wortelen: Snijd de wortelen in luciferstokjes en marineer in een grote kom met azijn, suiker, Kikkoman Kimchi Chilisaus, water en zout voor minstens 1 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
Bao: Verdeel het deeg in 20 porties, vorm van elk een bal en rol uit tot pasteitjes van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk ze met olie en vouw ze in het midden dicht. Stoom de bereide bao's ongeveer 15 minuten in een bamboemandje of stoompan.
Serveren: Vul de bao's met het oesterzwammenmengsel en serveer met ingemaakte wortelen en verse kruiden.
Recept-ID F1018
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer