Umami polentafriet met citroenmayo
Umami polentafriet met citroenmayo

Umami polentafriet met citroenmayo

totale tijd20 min.
5 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
180-240 min.waiting time

Franse frietjes zonder aardappel? Ja, dat kan! Onze umami polentafrietjes zijn het bewijs. Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Ponzu Citroen geven er een diepe smaak aan, waarbij die laatste schittert in onze citroenmayo.

Ingrediënten

10 porties

Voor de frietjes:

1 l
water of groentebouillon
400 g
polenta
75 g
geraspte Parmezaanse kaas
15 g
truffelpasta
2 g
gemalen peper
Zonnebloemolie om te frituren

Voor de citroenmayo:

100 g
hele eieren
10 g
citroenrasp
12 g
citroenrasp
10 g
fijngehakte knoflook
5 g
zout
700 ml
zonnebloemolie

In addition:

10 
citroenpartjes
10 g
gerookte zoutvlokken
Allergenen:
ei, soja, gluten, selderij
Totale gewicht per portie:
215 g
Gewicht per ingrediënt:

Polentafriet, approx. 136 g - Citroenmayo, approx. 78 g - Garnering: gerookt zout en citroenpartjes, approx. 1 g

Voorbereiding

Stap 1

Breng het water of de groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta stapsgewijs toe en roer met een garde om klontjes te vermijden. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, af en toe roerend. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, peper, Parmezaanse kaas en truffelpasta.

Stap 2

Giet de polenta op een 1/1 gastronormbak, bedekt met vetvrij bakpapier. Verspreid het en laat 3-4 uur afkoelen in de koelkast.

Stap 3

Voeg het ei, de citroenrasp, de sinaasappelrasp, Kikkoman Ponzu Citroen, knoflook en zout toe aan een blender en meng. Zet de blender op de laagste stand en giet de olie erbij in een dunne straal, tot er een dikke romige mayonaise ontstaat.

Stap 4

Snijd de polenta wanneer het mengsel is opgesteven met een scherp mes in frieten (van circa 1,5 cm dik). Frituur in 5 minuten op 175 °C goudbruin.

Stap 5

Serveer de frietjes met mayonaise, citroenpartjes en gerookt zout.

Tip:

Voor een knapperiger resultaat kun je de polentafriet voor het frituren invriezen. Zo kan het ook in grotere hoeveelheden worden bereid. Frituur twee keer voor extra knapperige friet.

Recept-ID F1042

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.