

Umami polentafriet met citroenmayo
Franse frietjes zonder aardappel? Ja, dat kan! Onze umami polentafrietjes zijn het bewijs. Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Ponzu Citroen geven er een diepe smaak aan, waarbij die laatste schittert in onze citroenmayo.
Ingrediënten
Voor de frietjes:
Voor de citroenmayo:
In addition:
Polentafriet, approx. 136 g - Citroenmayo, approx. 78 g - Garnering: gerookt zout en citroenpartjes, approx. 1 g
Voorbereiding
Stap 1
Breng het water of de groentebouillon aan de kook. Voeg de polenta stapsgewijs toe en roer met een garde om klontjes te vermijden. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, af en toe roerend. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, peper, Parmezaanse kaas en truffelpasta.
Stap 2
Giet de polenta op een 1/1 gastronormbak, bedekt met vetvrij bakpapier. Verspreid het en laat 3-4 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 3
Voeg het ei, de citroenrasp, de sinaasappelrasp, Kikkoman Ponzu Citroen, knoflook en zout toe aan een blender en meng. Zet de blender op de laagste stand en giet de olie erbij in een dunne straal, tot er een dikke romige mayonaise ontstaat.
Stap 4
Snijd de polenta wanneer het mengsel is opgesteven met een scherp mes in frieten (van circa 1,5 cm dik). Frituur in 5 minuten op 175 °C goudbruin.
Stap 5
Serveer de frietjes met mayonaise, citroenpartjes en gerookt zout.
Tip:
Voor een knapperiger resultaat kun je de polentafriet voor het frituren invriezen. Zo kan het ook in grotere hoeveelheden worden bereid. Frituur twee keer voor extra knapperige friet.
Recept-ID F1042
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer