Vegan fish & chips met knolselderij & erwten
Vegan fish & chips met knolselderij & erwten

Vegan fish & chips met knolselderij & erwten

totale tijd 1 u. 20 min.
40 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Kikkoman Sojasaus geeft dit gerecht een authentieke smaak die doet denken aan de oceaan. De knolselderij, gekookt in groentebouillon met zeewier, heeft een unieke visachtige smaak, wat het gerecht nog dieper en rijker maakt.

Ingrediënten

10 porties

Voor de vis:

1 kg
knolselderij, in plakjes (1 cm dik)
2 l
groentebouillon
50 g
norivellen
5 g
piment
1 g
laurierblaadjes (circa 1-2 blaadjes)
5 g
korianderzaad
1 l
ongezoete plantaardige melk (bijv. soja, rijst)
100 g
tarwemeel
2 g
versgemalen zwarte peper, naar smaak
10 g
viskruiden (optioneel)
100 ml
plantaardige olie om in te frituren (bijv. raapzaadolie)

Voor de erwten:

1 kg
diepvrieserwten
2 g
zout
50 ml
olijfolie

Dip met kruiden:

50 g
vegan mayonaise
400 g
vegan yoghurt
 ½ g
gemalen pikante paprikapoeder of chilivlokken
20 ml
citroensap
40 g
bieslook, fijngesneden

Extra:

1 kg
diepvriesfrietjes
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, soja en producten op sojabasis
Totale gewicht per portie:
390 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 120 g visachtige knolselderij
  • 120 g Franse frietjes
  • 100 g erwten
  • 50 g dip

Voorbereiding

Stap 1

Kook de selderij ongeveer 15-20 minuten in de groentebouillon, samen met ­20 g nori, piment, laurierblaadjes, koriander en Kikkoman Sojasaus. De selderij moet zacht zijn. Giet de bouillon af en leg de selderij op een bord.

Stap 2

Knip de volgende 20 g norivellen met een schaar in 3-5 cm lange reepjes.

Stap 3

Blancheer de erwten 3 minuten in gezouten kokend water. Voeg nadat ze zijn afgekoeld de Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe en meng tot een glad geheel.

Stap 4

Meng de mayonaise met de yoghurt, Kikkoman Sojasaus, pikante paprikapoeder of chilivlokken, citroensap en gehakte bieslook.

Stap 5

Snijd de gekookte selderijplakken in de vorm van een vis, of gewoon in rechthoeken zoals vissticks.

Stap 6

Giet de plantaardige drank in de eerste kom. Voeg aan de tweede kom de bloem gemengd met de zwarte peper toe, hak de norivellen fijn en voeg 10 g van de norivellen toe. Voeg eventueel viskruiden toe en meng goed.

Stap 7

Week een gesneden norivel in de plantaardige drank en wikkel het om een stuk selderij. Haal het door de bloem, vervolgens weer door de plantaardige drank en dan nogmaals door de bloem. Doe hetzelfde met elk stuk selderij.

Stap 8

Verhit wat olie in een pan. Voeg de gecoate stukken selderij toe en bak ze 3-5 minuten aan elke kant goudbruin.

Stap 9

Bak de frietjes volgens de instructies op de verpakking of bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 10

Serveer de gebakken selderij met de erwtenpuree, saus en frietjes.

Tip:

Dit gerecht kan of op een bord worden geserveerd met de knapperige vis en frietjes, of in een papieren puntzak met lange frietjes met een dipsaus ernaast. Je kunt de Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Recept-ID F1082

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.