

Vegan fish & chips met knolselderij & erwten
Kikkoman Sojasaus geeft dit gerecht een authentieke smaak die doet denken aan de oceaan. De knolselderij, gekookt in groentebouillon met zeewier, heeft een unieke visachtige smaak, wat het gerecht nog dieper en rijker maakt.
Ingrediënten
Voor de vis:
Voor de erwten:
Dip met kruiden:
Extra:
- 120 g visachtige knolselderij
- 120 g Franse frietjes
- 100 g erwten
- 50 g dip
Voorbereiding
Stap 1
Kook de selderij ongeveer 15-20 minuten in de groentebouillon, samen met 20 g nori, piment, laurierblaadjes, koriander en Kikkoman Sojasaus. De selderij moet zacht zijn. Giet de bouillon af en leg de selderij op een bord.
Stap 2
Knip de volgende 20 g norivellen met een schaar in 3-5 cm lange reepjes.
Stap 3
Blancheer de erwten 3 minuten in gezouten kokend water. Voeg nadat ze zijn afgekoeld de Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe en meng tot een glad geheel.
Stap 4
Meng de mayonaise met de yoghurt, Kikkoman Sojasaus, pikante paprikapoeder of chilivlokken, citroensap en gehakte bieslook.
Stap 5
Snijd de gekookte selderijplakken in de vorm van een vis, of gewoon in rechthoeken zoals vissticks.
Stap 6
Giet de plantaardige drank in de eerste kom. Voeg aan de tweede kom de bloem gemengd met de zwarte peper toe, hak de norivellen fijn en voeg 10 g van de norivellen toe. Voeg eventueel viskruiden toe en meng goed.
Stap 7
Week een gesneden norivel in de plantaardige drank en wikkel het om een stuk selderij. Haal het door de bloem, vervolgens weer door de plantaardige drank en dan nogmaals door de bloem. Doe hetzelfde met elk stuk selderij.
Stap 8
Verhit wat olie in een pan. Voeg de gecoate stukken selderij toe en bak ze 3-5 minuten aan elke kant goudbruin.
Stap 9
Bak de frietjes volgens de instructies op de verpakking of bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Stap 10
Serveer de gebakken selderij met de erwtenpuree, saus en frietjes.
Tip:
Dit gerecht kan of op een bord worden geserveerd met de knapperige vis en frietjes, of in een papieren puntzak met lange frietjes met een dipsaus ernaast. Je kunt de Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Recept-ID F1082
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer