Viskoekjes met geroosterde bloemkoolpuree en teriyakispruitjes
Viskoekjes met geroosterde bloemkoolpuree en teriyakispruitjes

Viskoekjes met geroosterde bloemkoolpuree en teriyakispruitjes

totale tijd85 min.
50 min.voorbereidingstijd
35 min.kooktijd

Dit gerecht wordt gegarandeerd een klassieker op je menu: viskoekjes met ovengebakken bloemkoolpuree – evenwichtig en vol van smaak met dank aan Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en Kikkoman Sojasaus. Het hoogtepunt zijn de pittige geroosterde spruitjes – op smaak gebracht met Kikkoman Woksaus Teriyaki.

Ingrediënten

10 porties

Voor de puree:

25 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 g
tom-ka-pasta
1 kg
bloemkool, in roosjes gesneden
300 ml
groentebouillon

Voor de teriyakispruitjes:

10 g
gember, gehakt
10 g
gehakte knoflook
800 g
spruitjes, gewassen

Voor de viskoekjes:

1 ½ kg
kabeljauwfilet, zonder huid, gesneden
50 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 g
fijngehakte bieslook
5 g
chili, gehakt
20 g
maïszetmeel
200 g
sesamzaad, niet geroosterd
1 ½ l
frituurolie

Toevoegen:

50 g
kokoschips
10 
limoenpartjes
200 g
granaatappelpitjes
15 g
koriander
Allergenen:
soja, gluten, vis, sesam, sulfiet, selderij
Totale gewicht per portie:
370 g
Gewicht per ingrediënt:

Viskoekjes approx. 170 g - Bloemkoolpuree approx. 80 g - Teriyakispruitjes approx. 80 g - Garnering approx. 40 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, tom-ka-pasta en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden in een kom. Meng dit met de bloemkool en leg op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 20 minuten in de heteluchtoven op 180 °C. Mix de bloemkool na het bakken samen met de groentebouillon tot een puree in een keukenmachine.

Stap 2

Meng de gember en knoflook met Kikkoman Woksaus Teriyaki en sprenkel dit over de spruitjes. Bak circa 10 minuten op 180 °C in de heteluchtoven op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3

Meng de kabeljauwfilet, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, bieslook, chili en maïszetmeel. Vorm hiermee balletjes van circa 50 g, bedek met de sesamzaadjes en frituur op 175 °C in 3-4 minuten goudbruin.

Stap 4

Rooster de kokoschips in een droge pan. Maak de borden op met bloemkoolpuree en leg de viskoekjes erop. Serveer met de teriyakispruitjes en garneer met kokoschips, limoenpartjes, granaatappelpitjes en koriander.

Tip:

Voeg de groentebouillon stapsgewijs toe aan de puree. Mogelijk heb je minder nodig dan aangegeven.

Recept-ID F1054

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.