

Viskoekjes met geroosterde bloemkoolpuree en teriyakispruitjes
Dit gerecht wordt gegarandeerd een klassieker op je menu: viskoekjes met ovengebakken bloemkoolpuree – evenwichtig en vol van smaak met dank aan Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden en Kikkoman Sojasaus. Het hoogtepunt zijn de pittige geroosterde spruitjes – op smaak gebracht met Kikkoman Woksaus Teriyaki.
Ingrediënten
Voor de puree:
Voor de teriyakispruitjes:
Voor de viskoekjes:
Toevoegen:
Viskoekjes approx. 170 g - Bloemkoolpuree approx. 80 g - Teriyakispruitjes approx. 80 g - Garnering approx. 40 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, tom-ka-pasta en Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden in een kom. Meng dit met de bloemkool en leg op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 20 minuten in de heteluchtoven op 180 °C. Mix de bloemkool na het bakken samen met de groentebouillon tot een puree in een keukenmachine.
Stap 2
Meng de gember en knoflook met Kikkoman Woksaus Teriyaki en sprenkel dit over de spruitjes. Bak circa 10 minuten op 180 °C in de heteluchtoven op een met vetvrij bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Meng de kabeljauwfilet, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Geroosterde Sesamolie, bieslook, chili en maïszetmeel. Vorm hiermee balletjes van circa 50 g, bedek met de sesamzaadjes en frituur op 175 °C in 3-4 minuten goudbruin.
Stap 4
Rooster de kokoschips in een droge pan. Maak de borden op met bloemkoolpuree en leg de viskoekjes erop. Serveer met de teriyakispruitjes en garneer met kokoschips, limoenpartjes, granaatappelpitjes en koriander.
Tip:
Voeg de groentebouillon stapsgewijs toe aan de puree. Mogelijk heb je minder nodig dan aangegeven.
Recept-ID F1054
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer