

Orecchiette met boerenkool, amandel en burrata
Iedereen wordt blij van een licht pastagerecht, zelfs op koudere dagen. Een perfect voorbeeld is deze orecchiette met winterse boerenkool, knapperige amandel en Kikkoman Panko, verrijkt door Kikkoman Ponzu Citroen en Kikkoman Sojasaus voor een fris aroma en een gebalanceerde smaak.
Ingrediënten
Voor de boerenkool:
Voor de pasta:
Voor de toppings:
Pasta met kool approx. 260 g - Burrata approx. 90 g - Extra toppings approx. 25 g
Voorbereiding
Stap 1
Smelt de boter in een kleine pan en voeg Kikkoman Panko en zout toe. Bak dit 2-3 minuten al roerend goudbruin. Rasp 5 g knoflook en bak dit de laatste 30 seconden mee. Leg het pankomengsel op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen en zet aan de kant tot je het nodig hebt.
Stap 2
Snijd de overige knoflook in plakjes. Scheur de boerenkoolbladeren in kleinere stukken. Verhit olie in een sauspan of kantelbare koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en boerenkool toe en bak 5-6 minuten.
Stap 3
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg dit vervolgens toe aan de pan met boerenkool. Breng op smaak met citroensap, Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie.
Stap 4
Roerbak 1-2 minuten en serveer op borden.
Stap 5
Garneer het gerecht met amandelen, burrata, basilicumblaadjes, bieslook en Kikkoman Panko.
Tip:
De amandelen en panko kunnen worden samengevoegd om sneller te serveren.
Recept-ID F1003
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer