

Cepelinai met pulled duck
Dit nationale gerecht uit Litouwen bestaat uit kleine gevulde aardappeldumplings, gevuld met pulled duck. De marinade is op smaak gebracht met Kikkoman Poke Saus en Kikkoman Sojasaus om het gerecht een speciaal tintje te geven.
Ingrediënten
Voor de eend:
Voor de cepelinai:
Voor de sauce:
Extra:
Cepelinai, approx. 300 g (3 stukjes van elk 100 g) - Saus, approx. 60 g - Garnering, approx. 5 g
Voorbereiding
Stap 1
Dep het eendenvlees droog met keukenpapier. Meng de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, knoflook, honing, Kikkoman Poke Saus, Kikkoman Sojasaus, azijn, gember, koriander, paprikapoeder, tijm en chilivlokken in een kom tot een geheel.
Stap 2
Leg het eendenvlees in het mengsel en laat in de koelkast ten minste 1 uur marineren (of bij voorkeur een hele nacht).
Stap 3
Leg het eendenvlees daarna op een bakplaat en bak in een voorverwarnde oven op 180 °C voor 2-2½ uur, tot het vlees mals is.
Stap 4
Trek het vlees uit elkaar, voeg 100 ml van het bakvocht toe en laat afkoelen.
Stap 5
Snijd ongeveer de helft van de aardappelen en breng aan de kook in koud, gezouten water. Kook de aardappelen circa 20 minuten en pers ze dan met een aardappelpers. Rasp de overige aardappelen fijn. Pers het vocht uit het mengsel en meng in een kom samen met de gekookte aardappelen, bloem, ei en zout.
Stap 6
Vul iedere dumpling met circa 70 g van het aardappelmengsel en 20 g eendenvlees. Maak ze goed dicht en vorm er ovale balletjes van.
Stap 7
Breng een grote sauspan met gezouten water aan de kook. Leg de cepelinai voorzichtig in het water en kook 20-25 minuten. Wanneer ze gekookt zijn, drijven ze naar de oppervlakte.
Stap 8
Smelt voor de saus boter in een pan. Bak hierin de knoflook voor circa 1 minuut. Voeg de karnemelk al roerend toe. Voeg de slagroom toe en roer tot de saus romig en warm is. Laat het niet meer koken. Breng op smaak met Kikkoman Poke Saus.
Stap 9
Serveer 3 cepelinai per bord, gegarneerd met de saus en peterselie.
Tip:
Wrijf je handen in met bloem om het deeg makkelijker hanteerbaar te maken. Hak de pulled duck fijn om de dumplings eenvoudiger hiermee te kunnen vullen.
Recept-ID F1032
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer