Cepelinai met pulled duck
Cepelinai met pulled duck

Cepelinai met pulled duck

totale tijd260 min.
200 min.kooktijd
60-720 min.waiting time

Dit nationale gerecht uit Litouwen bestaat uit kleine gevulde aardappeldumplings, gevuld met pulled duck. De marinade is op smaak gebracht met Kikkoman Poke Saus en Kikkoman Sojasaus om het gerecht een speciaal tintje te geven.

Ingrediënten

10 porties

Voor de eend:

600 g
eendenpoten (gewicht exclusief botten)
6 g
sinaasappelrasp
100 ml
sinaasappelsap
10 g
gehakte knoflook
10 g
honing
20 ml
balsamicoazijn
2 g
gemalen gember
2 g
gemalen koriander
2 g
gerooktepaprikapoeder
1 g
gedroogde tijm
1 g
chilivlokken
200 ml
kippenbouillon

Voor de cepelinai:

1,1 kg
geschilde kruimige aardappelen
800 g
tarwebloem, type 405
170 g
ei
30 g
zout

Voor de sauce:

70 g
boter
15 g
gehakte knoflook
400 ml
karnemelk
70 ml
slagroom

Extra:

60 g
vers gehakte peterselie
Allergenen:
gluten, ei, melk, soja, sesam, selderij, sulfiet
Totale gewicht per portie:
365 g
Gewicht per ingrediënt:

Cepelinai, approx. 300 g (3 stukjes van elk 100 g) - Saus, approx. 60 g - Garnering, approx. 5 g

Voorbereiding

Stap 1

Dep het eendenvlees droog met keukenpapier. Meng de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, knoflook, honing, Kikkoman Poke Saus, Kikkoman Sojasaus, azijn, gember, koriander, paprikapoeder, tijm en chilivlokken in een kom tot een geheel.

Stap 2

Leg het eendenvlees in het mengsel en laat in de koelkast ten minste 1 uur marineren (of bij voorkeur een hele nacht).

Stap 3

Leg het eendenvlees daarna op een bakplaat en bak in een voorverwarnde oven op 180 °C voor 2-2½ uur, tot het vlees mals is.

Stap 4

Trek het vlees uit elkaar, voeg 100 ml van het bakvocht toe en laat afkoelen.

Stap 5

Snijd ongeveer de helft van de aardappelen en breng aan de kook in koud, gezouten water. Kook de aardappelen circa 20 minuten en pers ze dan met een aardappelpers. Rasp de overige aardappelen fijn. Pers het vocht uit het mengsel en meng in een kom samen met de gekookte aardappelen, bloem, ei en zout.

Stap 6

Vul iedere dumpling met circa 70 g van het aardappelmengsel en 20 g eendenvlees. Maak ze goed dicht en vorm er ovale balletjes van.

Stap 7

Breng een grote sauspan met gezouten water aan de kook. Leg de cepelinai voorzichtig in het water en kook 20-25 minuten. Wanneer ze gekookt zijn, drijven ze naar de oppervlakte.

Stap 8

Smelt voor de saus boter in een pan. Bak hierin de knoflook voor circa 1 minuut. Voeg de karnemelk al roerend toe. Voeg de slagroom toe en roer tot de saus romig en warm is. Laat het niet meer koken. Breng op smaak met Kikkoman Poke Saus.

Stap 9

Serveer 3 cepelinai per bord, gegarneerd met de saus en peterselie.

Tip:

Wrijf je handen in met bloem om het deeg makkelijker hanteerbaar te maken. Hak de pulled duck fijn om de dumplings eenvoudiger hiermee te kunnen vullen.

Recept-ID F1032

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.