Shoarma van halloumi en paddenstoelen met ponzu in pitabroodjes
Shoarma van halloumi en paddenstoelen met ponzu in pitabroodjes

Shoarma van halloumi en paddenstoelen met ponzu in pitabroodjes

totale tijd45 min.
15 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd
180 min.waiting time

Azië en het Midden-Oosten komen samen in deze heerlijke halloumi‑paddenstoelshoarma. De twist: de ingrediënten op de spies worden gemarineerd in een pittige marinade met Kikkoman Ponzu Citroen. Geserveerd met een lekkere rodekoolsalade, mint en citroenhummus.

Ingrediënten

10 porties

Voor de pita’s:

900 g
tarwebloem (type 405)
600 ml
lauw water
20 g
gist
10 g
zout
10 g
suiker
100 ml
olijfolie

Voor de shoarmaspiezen:

700 g
halloumi, in kleine blokjes (ca. 2 x 2 cm)
400 g
paddenstoelen, gemengd en in kleine blokjes (ca. 2 x 2 cm)
50 ml
ahornsiroop
5 g
paprikapoeder
5 g
gemalen komijn

Voor de rodekoolsalade:

800 g
rode kool, dun gesneden
10 g
zout
15 g
bruine suiker
50 ml
witte balsamicoazijn
20 ml
olijfolie

Voor de saus:

1 
knoflookteentje, fijn geraspt
500 g
Griekse yoghurt, 10% vet
100 g
tahini
20 ml
citroensap
5 g
zout
2 g
peper

Overig:

10 
takjes dille, grof gescheurd
150 g
chilipepers, ingelegd
400 g
cherrytomaten, in kwarten
100 g
witte ui, in ringen
10 g
sumakpoeder
Allergenen:
Gluten, soja, sesamzaad, melk, sulfieten
Totale gewicht per portie:
460 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Pita, ca. 150 g
  • Shoarmaspies, ca. 100 g 
  • Saus, ca. 60 g
  • Rodekoolsalade, ca. 80 g
  • Garnering, ca. 70 g

Voorbereiding

Stap 1

Laat het gist en de suiker oplossen in water. Voeg de zout en bloem toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Besprenkel het deeg met wat olijfolie, roer af en toe en laat nog 30 minuten staan. Herhaal dit nog 3 keer. Verdeel het deeg in porties van circa 150 g per stuk en maak er ballen van. Laat de deegballen nog 30 minuten rijzen. Kneed de ballen met je handen van binnenuit en maak er flatbreads van (ca. 28 cm). Bak deze 3‑4 minuten in een pan met wat olijfolie op middelhoog vuur, aan beide kanten. Ze moeten licht gebruind maar nog zacht zijn, anders zijn ze lastiger op te rollen.

Stap 2

Marineer de halloumi en paddenstoelen met Kikkoman Ponzu Citroen, ahornsiroop, paprikapoeder en komijn voor ten minste 30 minuten. Rijg ze dan gelijkvormig aan een shaslickspies. Rooster de spiezen 10‑15 minuten in de (hetelucht)oven op 220 °C totdat ze goudbruin zijn en klaar om te serveren.

Stap 3

Meng voor de salade de rode kool met zout, suiker, azijn en olijfolie.

Stap 4

Meng voor de saus de knoflook met yoghurt, tahini, citroensap en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Bestrijk elk pitabroodje voor het serveren met de yoghurtsaus. Garneer met rodekoolsalade, chilipeper en tomaten. Leg een spies erop en serveer met dille en sumak.

Tip:

Afhankelijk van het beschikbare keukengerei, kunnen de spiesen ook goed worden klaargemaakt op een bakplaat of onder een salamandergrill. De pitabroodjes kun je na het bakken het beste op elkaar gestapeld onder een keukendoek bewaren. Zo drogen ze niet uit en blijven ze zacht.

Recept-ID F1067

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.