

Shoarma van halloumi en paddenstoelen met ponzu in pitabroodjes
Azië en het Midden-Oosten komen samen in deze heerlijke halloumi‑paddenstoelshoarma. De twist: de ingrediënten op de spies worden gemarineerd in een pittige marinade met Kikkoman Ponzu Citroen. Geserveerd met een lekkere rodekoolsalade, mint en citroenhummus.
Ingrediënten
Voor de pita’s:
Voor de shoarmaspiezen:
Voor de rodekoolsalade:
Voor de saus:
Overig:
- Pita, ca. 150 g
- Shoarmaspies, ca. 100 g
- Saus, ca. 60 g
- Rodekoolsalade, ca. 80 g
- Garnering, ca. 70 g
Voorbereiding
Stap 1
Laat het gist en de suiker oplossen in water. Voeg de zout en bloem toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Besprenkel het deeg met wat olijfolie, roer af en toe en laat nog 30 minuten staan. Herhaal dit nog 3 keer. Verdeel het deeg in porties van circa 150 g per stuk en maak er ballen van. Laat de deegballen nog 30 minuten rijzen. Kneed de ballen met je handen van binnenuit en maak er flatbreads van (ca. 28 cm). Bak deze 3‑4 minuten in een pan met wat olijfolie op middelhoog vuur, aan beide kanten. Ze moeten licht gebruind maar nog zacht zijn, anders zijn ze lastiger op te rollen.
Stap 2
Marineer de halloumi en paddenstoelen met Kikkoman Ponzu Citroen, ahornsiroop, paprikapoeder en komijn voor ten minste 30 minuten. Rijg ze dan gelijkvormig aan een shaslickspies. Rooster de spiezen 10‑15 minuten in de (hetelucht)oven op 220 °C totdat ze goudbruin zijn en klaar om te serveren.
Stap 3
Meng voor de salade de rode kool met zout, suiker, azijn en olijfolie.
Stap 4
Meng voor de saus de knoflook met yoghurt, tahini, citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Bestrijk elk pitabroodje voor het serveren met de yoghurtsaus. Garneer met rodekoolsalade, chilipeper en tomaten. Leg een spies erop en serveer met dille en sumak.
Tip:
Afhankelijk van het beschikbare keukengerei, kunnen de spiesen ook goed worden klaargemaakt op een bakplaat of onder een salamandergrill. De pitabroodjes kun je na het bakken het beste op elkaar gestapeld onder een keukendoek bewaren. Zo drogen ze niet uit en blijven ze zacht.
Recept-ID F1067
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer