Vacature

Machine Operator

full-time

Miljoenen mensen overal ter wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. Meer dan 7.000 mensen werken mee aan de ontwikkeling van ons van oorsprong Japanse bedrijf. Kikkoman heeft wereldwijd 11 productielocaties welke zijn gevestigd in Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Taiwan, China, Brazilië en Nederland. Vanuit het Groningse Sappemeer, waar ongeveer 200 mensen werken, produceert Kikkoman Foods Europe B.V. de sauzen voor Europa en een groeiend aantal landen buiten Europa. Voor deze locatie zijn wij voor de Bottling afdeling op zoek naar een Machine operator.

Europa is de groeimarkt binnen de Kikkoman Group. Onze productie in Sappemeer groeit jaarlijks gemiddeld 10%. Dit maakt dat wij binnen Kikkoman nooit stil zitten, altijd wordt de fabriek wel ergens uitgebreid.

Wat ga je doen?

Als Machine operator bij Kikkoman begin en eindig je de werkdag met de ploegenoverdracht waarin jij met collega’s van de andere ploeg de resultaten, storingen en andere bijzonderheden bespreekt aan de hand van logboeken en KPI’s. Na de overdracht neem jij de machines over en zie je erop toe dat de machines juist werken en controleer je of de specificaties van het te bottelen product kloppen. Tijdens het werken aan één van de bottling lijnen beheers en controleer je de mechanische processtappen van het opstarten van het pasteurisatieproces tot en met het verpakken van het eindproduct.

Wij produceren rond de 40 soorten saus en bottelen deze in verschillende soorten flessen en andere verpakkingen. Hierdoor zul je als Machine operator, naast het bedienen van de machines, ook regelmatig machines ombouwen of afstellen bij productwissels. Zodra de machine is omgebouwd doe je een opstartinspectie waarbij line clearance1 een grote rol speelt. Jij weet hoe je veelvoorkomende storingen zelf kunt oplossen en hoe je het eerstelijns onderhoud uitvoert. In de voedingsmiddelenindustrie is schoonmaken een belangrijk onderdeel van je werk, hiervoor volg je de daarvoor geldende richtlijnen. Tijdens de uitvoering van jouw werk heb je altijd aandacht voor de veiligheid, kwaliteit en productievoortgang op de werkvloer. Elke ochtend is er een stand-up meeting met jouw ploeg waar deze 3 punten centraal staan. Als Machine operator ben jij tijdens deze meeting in de lead.

Tijdens jouw inwerkperiode zorgen wij ervoor dat je onze Bottling afdeling goed leert kennen en kennis op doet van onze vullijnen, inpakstraten, etiketteermachines en palletiseerrobots.

Wie ben jij?

Jij hebt oog voor detail en bent enthousiast en gedreven om onze machines en processen te leren kennen en onder de knie te krijgen. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen, denkt actief mee en komt graag met verbetervoorstellen. Ook vind je het leuk om mee te werken aan de uitvoering van verbeteringen. Je bent kwaliteitsbewust, ziet verbanden bij afwijkingen in het proces en neemt daarop passende actie.

Jij hebt:

  • bij voorkeur een werktuigbouwkundige MBO-3 opleiding (bijv. Mechanisch operator B) afgerond, maar minimaal een MBO-2 opleiding (bijv. Mechanisch operator A). Werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie is een pre;
  • bewust gekozen voor het werken in ploegen;
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Kikkoman biedt:

  • een uitdagende baan bij een continu groeiende organisatie;
  • een informele werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen;
  • arbeidsvoorwaarden als een levensfase budget, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering.

Wil jij meer weten over Kikkoman, onze producten en het productieproces? Kijk dan op www.kikkoman.nl.

Word jij enthousiast van bovenstaande? Mail dan jouw cv en korte motivatiebrief naar hr@remove-this.kikkoman.nl t.a.v. Herma Meijer.

Company:
Kikkoman Foods Europe B.V.

Address:
de Vosholen 100, 9611TG Sappemeer

Contact:
Herma Meijer
hr@remove-this.kikkoman.nl
+31 598 39 98 98

1 Gestructureerde procedure om ervoor te zorgen dat de apparatuur en het werkgebied vrij zijn van producten, documenten en materialen uit het vorige proces, die niet nodig zijn voor het volgende geplande proces en dat de apparatuur schoon is en klaar voor het volgende proces.

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.