Proces operator Productie

full-time

Bij Kikkoman produceren wij sojasaus op basis van vier natuurlijke ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en zout. Door toevoeging van onze eigen startercultuur wordt het fermentatieproces gestart. Tijdens het gehele proces worden geen kunstmatige additieven toegevoegd. De kleur, geur en smaak zijn het resultaat van een streng gecontroleerd, meerdere maanden durend brouwproces. Vanwege onze continue groei zijn wij voor onze afdeling Productie op zoek naar een Proces operator.

Wat ga je doen?
Als Proces operator bij Kikkoman begint en eindigt je werkdag met de ploegenoverdracht. Samen met je collega operators van de andere ploeg bespreek je de resultaten, storingen en andere bijzonderheden op je productielijn. Daarna neem je de installaties over en zie je erop toe dat deze juist werken.

Als Proces operator bewaak je het gehele procesverloop van grondstof tot eindproduct. Je bedient en controleert de productie installaties in de verschillende productie area’s en je kunt de installaties instellen, opstarten, bijsturen en stopzetten. Je controleert de tijdige ontvangst van grondstoffen, je bedient hydraulische persen en controleert het vulproces van de settling, shikomi en sediment tanks. Je plant de filtreerwerkzaamheden en je voert deze uit rekening houdend met de voortgang van de productie. Je signaleert afwijkingen in kwaliteit en verstoringen in het proces. Je weet hoe je veelvoorkomende storingen zelf op kunt lossen, waarbij je ook het eerstelijns onderhoud verzorgt en schoonmaakwerkzaamheden volgens de HACCP richtlijn en CIP verricht. Samen met jouw collega’s sta jij voor de veiligheid, kwaliteit en productievoortgang in de verschillende productie area’s.

Tijdens jouw inwerkperiode zorgen wij ervoor dat je onze Productie afdeling met al haar installaties en  processen goed leert kennen.

Onze nieuwe collega

 • heeft bij voorkeur een relevante MBO-3 opleiding (bijv. Proces operator B) afgerond, maar zeker een MBO-2 opleiding (bijv. Proces operator A). Werkervaring opgedaan in de voedingsmiddelen-industrie als operator is een pre;
 • is enthousiast en gedreven om onze installaties en processen te leren kennen en onder de knie te krijgen;
 • denkt actief mee, is kwaliteitsbewust en ziet verbanden bij afwijkingen in het proces en neemt daarop passende actie;
 • komt met verbetervoorstellen en werkt mee aan de uitvoering van verbeteringen;
 • is flexibel en kiest voor het werken in een ploegensysteem;
 • werkt graag samen met collega’s, vindt het leuk om verantwoordelijkheid te nemen en is een echte aanpakker;
 • heeft goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal.

Kikkoman biedt:

 • Een uitdagende baan bij een continu groeiende internationale organisatie;
 • Een informele werkomgeving met mogelijkheden tot ontwikkeling door training en/of passende opleiding;
 • Arbeidsvoorwaarden als een levensfase budget, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering;
 • En natuurlijk de kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zodat jij op een verantwoorde wijze jouw werk kunt doen.

Meer weten over Kikkoman, onze producten en het productieproces? Kijk op www.kikkoman.nl

Word jij enthousiast van bovenstaande? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief per e-mail naar hr@kikkoman.nl t.a.v. Herma Meijer.

Posted at: 23.09.2022

Expires at:

ID: 2104MOP

Company:
Kikkoman Foods Europe B.V.
Address: de Vosholen 100, 9611TG Sappemeer
Contact:

Herma Meijer
hr@kikkoman.nl
+31 598 39 98 98

Back to list