Lekker glutenvrij met Kikkoman

08 Juli 2023

Gluten bestaan uit proteïnes, lipiden en koolhydraten die voorkomen in heel wat graansoorten, bijvoorbeeld in tarwe, gerst, haver, rogge en spelt. Voor de meeste mensen zijn gluten geen probleem, maar iedereen die lijdt aan coeliakie of een glutenallergie zal last hebben van symptomen als een opgeblazen gevoel en buikpijn zolang hij gluten binnenkrijgt.

Tip! Let goed op het symbool in de supermarkt

Tegenwoordig is coeliakie veel beter bekend dan vroeger. Daarom hebben winkels nu een uitgebreid assortiment glutenvrije producten. De labels van de meeste van deze producten zijn voorzien van een symbool met gekruiste granen, waaruit blijkt dat ze glutenvrij zijn. Sommige granen zoals rijst, mais, gierst, boekweit, amaranth en quinoa zijn glutenvrij en gemakkelijk te combineren met groente, vlees, gevogelte, vis of zeevruchten tot lekkere salades of hoofdgerechten.

Inspiratie uit Azië

Als je een smakelijke wokschotel met rijst eet, heb je niet het idee dat je iets mist. En in pastaschotels kun je courgettepasta gebruiken als vervanger voor de pasta. Met een spiraalsnijder is courgettepasta zo gemaakt. Een omelet met seizoensgroenten is ook een glutenvrije optie. En als je bakt met de juiste meelsoort kun je ook smullen van glutenvrij brood, gebak en koekjes.

Glutenvrije smaakmakers

Als je een glutenintolerantie hebt, bekijk dan eens onze collectie recepten. Je zult zien dat er heel wat heerlijke glutenvrije gerechten te maken zijn. Onze Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus en Glutenvrije Teriyaki marinade zorgen bij elk recept voor de unieke smaakkick van Kikkoman.

Wist u dat?

Onze receptenverzameling bevat ook tal van heerlijke glutenvrije gerechten.

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.