Wokken met de nieuwe roerbakrecepten
01 Juni 2023
We will, we will, Wok you. Waarom houden we allemaal zoveel van roerbakken?
Wat is het geheim van roerbakken? De hoge temperatuur! De ingrediënten worden onmiddellijk dichtgeschroeid, zodat de natuurlijke sappen behouden blijven. Wat is een ander belangrijk aspect? Tijd! Twee tot vijf minuten is voldoende voor kleurrijke en knapperige groenten en prachtig gebruind, sappig vlees. Als je deze twee regels volgt, en de maaltijd onmiddellijk opdient, geniet je van het 'wok hei'-effect. Met deze techniek, in het Nederlands 'de adem van de wok', is je eten smakelijk en vers, en met een bijzonder aroma. Dat komt door de geconcentreerde rokerige smaak die de hete wok produceert. Werk je gerecht vlak voor het opdienen af met je favoriete smaakmaker en je smult van een harmonieus wokgerecht.
Niets zo leuk voor een kok als een wok! Laat je inspireren door onze roerbakrecepten
Heb je de perfecte combinaties al uitgeprobeerd die de smaak en het aroma van je gerecht beter tot uiting kunnen brengen? Laat je inspireren door onze roerbakrecepten. Volg gewoon de eenvoudige instructies en deze recepten worden je favorieten! Je kunt ze dan regelmatig op tafel zetten.
Roerbakken is een ongelooflijk veelzijdige bereidingstechniek. Bekijk de beste combinaties en ontdek talrijke manieren om je wokrecepten op smaak te brengen. Vlees, gevogelte, vis of groenten? Wat je ook kiest, het komt harmonieus bij elkaar in een wok.
Een paradijs voor wie gezond wil eten: vis, schaaldieren en groenten in de wok
Probeer je gezond te eten, maar wil je toch heerlijke gerechten bereiden? Zet je keuken eens open voor vis, schaaldieren en groenten. Omdat je ingrediënten bij roerbakken onmiddellijk klaar zijn, kun je in amper vijf minuten een knapperige en krokante schotel klaarmaken, terwijl de ingrediënten hun kleur en textuur behouden. Klinkt dat niet overheerlijk? Welk recept ga jij eerst uitproberen?
De overtreffende trap van vlees: vlees, gebakken vlees, roergebakken vlees
Ben je altijd gehaast, maar wil je thuis eten bereiden zoals je in je favoriete restaurant voorgeschoteld krijgt? Roerbakken is een veelzijdige techniek waarbij je snel verse gerechten maakt. Het enige wat je nodig hebt, is een wok, hete olie en een goede smaakmaker om lekker, mals en goed dichtgeschroeid vlees te bereiden.
Roergebakken kip met aubergine en cashewnoten
Hoe begin je? Stap 1: Kies je ingrediënten
Koken is simpel, maar sommige mensen maken het graag moeilijk. Wij vinden het belangrijk dat je weer plezier krijgt in het creëren van nieuwe smaken op een heel eenvoudige manier. 'Eenvoud is de ultieme verfijning’ – dat geldt ook voor roerbakgerechten in de wok. Kijk dus eens wat er in de koelkast staat en laat de magie gebeuren.
Gek op vlees?
Kies malse stukken zoals biefstuk, varkenshaas of kipfilet. Snijd ze in dunne stukjes, zodat ze perfect roerbakken. Gebruik geen grote of taaie stukken vlees.
Verzot op lekkers uit de zee?
Garnalen, zeevruchten en vis met een stevige textuur zoals kabeljauw of heilbot zijn perfect om in de wok te bereiden. Vermijd delicate vis zoals bot of tilapia. Die kunnen tijdens het roerbakken uit elkaar vallen.
En groenten?
Gebruik wat je maar wil. De meeste groenten zijn ideaal voor deze kooktechniek, vooral als je ze in dunne, hapklare stukjes snijdt. Dankzij het roerbakken krijgen ze meteen aroma en een sappige textuur zodra ze in de hete olie terechtkomen.
Hoe begin je? Stap 2: Bak je gerecht
Zet de wok, je favoriete olie (zorg ervoor dat deze tegen hoge temperaturen kan) en een brede, gebogen klaar. Snijd de gekozen ingrediënten in kleine, gelijkvormige stukjes, zodat ze snel en gelijkmatig bakken. Gooi ze in de hete olie en na amper een paar minuten zijn de glazuur, het aroma en de smaak perfect.
Hoe begin je? Stap 3: Breng je wokgerecht op smaak
De perfecte balans bereik je heel gemakkelijk in roerbakrecepten. Het gaat allemaal om de simpele combinatie van 3 à 4 smaakmakers die kort voor het serveren worden toegevoegd: de sojasaus van Kikkoman, de saus met geroosterde sesam van Kikkoman en 1 of 2 eenvoudige smaakmakers. Deze combinatie zorgt gegarandeerd voor een explosie aan smaken. En je hoeft niet op zoek te gaan naar suiker, zout, of exotische, moeilijk te vinden specerijen. Dit zijn je beste wokmaatjes;
Heerlijk wokkenmet kikkoman met geroosterde sesam
Sesam open u! Open de deur naar een legendarische, rijke smaak. De amberkleurige, aromatische olie wordt een gouden schat in je wokgerechten. Hij is gemaakt van 100% puur geroosterd sesamzaad en voegt na de bereiding een nootachtig aroma aan je roerbakgerechten toe. Hij kan ook snel een Aziatische twist geven aan elk gerecht.
Maak je wokgerecht nog lekkerder met de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
Geef je roerbakgerechten extra pit met een flinke scheut intense umami-smaak. De sojasaus van Kikkoman verrijkt de smaak en garandeert de beste afwerking voor een heerlijk aroma. Het umami-accent kan de verschillende smaken bijeenbrengen en maakt eenvoudige ingrediënten overheerlijk. Behalve de gewone sojasaus van Kikkoman kun je ook kiezen voor de versie met minder zout of de glutenvrije of biologische variant.
En ze leefden nog lang en gelukkig. Een sappig verhaal
Combineer sojasaus met limoen, citroen of sinaasappel en je krijgt een verfrissende citrussmaak. Zo simpel, zo eenvoudig, zo lekker. Wat extra pit nodig? Probeer Ponzu citroen, een saus van zwarte peper of een oestersaus.
Einde
Je ziet hoe eenvoudig het is om roerbakgerechten te maken. Probeer wat dingen uit naar eigen smaak en op basis van wat er in je voorraadkast ligt. Meer inspiratie nodig? Duik in de zee van wok mogelijkheden en vind de liefde van je leven!