Roergebakken noedels met garnalen en groente
Roergebakken noedels met garnalen en groente

Roergebakken noedels met garnalen en groente

4,6 144 beoordelingen
totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Liefhebbers van visgerechten zullen smullen van deze roergebakken noedelschotel met garnalen

Ingrediënten

2 porties
12 
grote garnalen, panklaar
50 g
wortel, in reepjes
50 g
courgette, in reepjes
1 
knoflookteen, fijngesneden
15 g
verse gember, fijngesneden
200 g
ramennoedels
5 el
olie om mee te bakken
2 el
citroensap

Voor de garnering:

Rasp van een halve biologische citroen
2 
lente-uien, fijngesneden
3 
takjes koriander, alleen de blaadjes
Voedingswaarde (per portie):2.336 kJ / 554 kcal
32 gVetten
30,7 gEiwitten
34,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg wortel toe en bak alles. Voeg 1 minuut later de courgette toe, bak en verwijder beide ingrediënten.

Stap 2

Voeg de garnalen samen met 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vocht van de groente, bak 3 minuten en verwijder.

Stap 3

Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie in de wok. Voeg de groente en garnalen weer toe en bak kort.

Stap 4

Voeg citroensap, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe, schep de gekookte noedels door het mengsel en verhit kort.

Stap 5

Garneer het gerecht met citroenrasp, lente-ui en koriander en dien op.

Tip:

Alternatief voor citroensap: gebruik 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus en gebruik geen 2 eetlepels maar slechts 1 eetlepel Kikkoman sojasaus

Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.

Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Recept-ID 928

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg wortel toe en bak alles. Voeg 1 minuut later de courgette toe, bak en verwijder beide ingrediënten.

Voeg de garnalen samen met 1 eetlepel olie toe aan het achtergebleven vocht van de groente, bak 3 minuten en verwijder.

Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie in de wok. Voeg de groente en garnalen weer toe en bak kort.

Voeg citroensap, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe, schep de gekookte noedels door het mengsel en verhit kort.

Garneer het gerecht met citroenrasp, lente-ui en koriander en dien op.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.