Roergebakken buikspek met noedels

totale tijd 35 min.
20 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Een snel en smakelijk roerbakgerecht met buikspek en ramennoedels

Ingrediënten

2 porties
250 g
buikspek, in blokjes
1 
rode ui, in halve ringen
75 g
peultjes, schuin doormidden gesneden
 ½ bos(je)
bosje lente-uien, fijngesneden
1 
knoflookteen, fijngesneden
15 g
verse gember, fijngesneden
1 
kleine chilipeper, fijngesneden
200 g
ramennoedels
5 eetlepels
olie om mee te bakken
 ½ 
sap van een halve sinaasappel

Voor de garnering:

1 eetlepel
geraspte sinaasappelschil
1 
lente-ui, fijngesneden
1 eetlepel
geroosterde sesamzaadjes
175 g
kimchi (kant-en-klaar)
Voedingswaarde (per portie): 3637 kJ  /  867 kcal
48,8 g Vetten
48,6 g Eiwitten
54,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Breng water in een wok aan de kook. Voeg het buikspek toe, laat 10 minuten koken, verwijder en laat het buikspek uitlekken op een vel keukenpapier.

Stap 2

Verhit 1 eetlepel olie in de wok, bak het buikspek krokant, verwijder en laat uitlekken.

Stap 3

Voeg 1 eetlepel olie toe aan de wok, voeg ui en peultjes toe en roerbak alles. Voeg lente-ui toe en bak deze ook. Verwijder alles en zet apart.

Stap 4

Doe knoflook, gember en chilipeper in de wok met de overgebleven olie en bak alles. Voeg het buikspek en de groente toe.

Stap 5

Voeg sinaasappelsap, Kikkoman Teriyaki saus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe.

Stap 6

Voeg de noedels toe en bak kort mee.

Stap 7

Garneer het gerecht met geraspte sinaasappelschil, lente-ui en sesamzaadjes en serveer met kimchi.

Tip:

Alternatief voor Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde sesam: zwarte bonensaus die u bij de toko of online kunt kopen.

Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus met minder zoutTamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.

Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Recept-ID 927

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Breng water in een wok aan de kook. Voeg het buikspek toe, laat 10 minuten koken, verwijder en laat het buikspek uitlekken op een vel keukenpapier.

Verhit 1 eetlepel olie in de wok, bak het buikspek krokant, verwijder en laat uitlekken.

Voeg 1 eetlepel olie toe aan de wok, voeg ui en peultjes toe en roerbak alles. Voeg lente-ui toe en bak deze ook. Verwijder alles en zet apart.

Doe knoflook, gember en chilipeper in de wok met de overgebleven olie en bak alles. Voeg het buikspek en de groente toe.

Voeg sinaasappelsap, Kikkoman Teriyaki saus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe.

Voeg de noedels toe en bak kort mee.

Garneer het gerecht met geraspte sinaasappelschil, lente-ui en sesamzaadjes en serveer met kimchi.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.