Champignon-bladerdeegpastei
Champignon-bladerdeegpastei

Champignon-bladerdeegpastei

totale tijd120 min.
15 min.voorbereidingstijd
45 min.kooktijd
60 min.kooktijd

Ingrediënten

4 porties
1 el
olie
500 g
gehakte kastanjechampignons
1 
rode ui, in ringen gesneden
3 
tenen gehakte knoflook
150 g
voorgekookte gehakte kastanjes
100 g
spinazie
1 el
gehakte salie
 ¼ tl
peper
375 g
vers bladerdeeg
Een klein beetje melk

Voorbereiding

Stap 1

Doe de olie in een grote pan op matig vuur en voeg dan de champignons en uien toe. Bak ze ongeveer 10 minuten tot het vocht verdampt is. Roer knoflook, kastanjes, spinazie, sojasaus, salie en peper erdoor. Laat het geheel nog 4 minuten gaar worden en roer daarbij regelmatig.

Stap 2

Laat het groentemengsel afkoelen. Leg het vervolgens op vershoudfolie en vorm een dikke, stevige rol. Zet deze dan 1 uur lang in de koelkast.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 4

Rol het bladerdeeg uit en haal de vulling uit de folie. Doe de vulling op het bladerdeeg en bestrijk de randen van het deeg met water. Vouw het deeg om de vulling, snijd overtollige stukken deeg af en druk de uiteinden op elkaar.

Stap 5

Leg de gevulde deegrol op de bakplaat met de ‘naad’ naar beneden. Maak met een scherp mes inkepingen in het deeg.

Stap 6

Bestrijk het bladerdeeg met melk, plaats het in de oven en bak het gedurende 30 minuten tot het deeg een goudbruine kleur heeft.

Recept-ID 445

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de olie in een grote pan op matig vuur en voeg dan de champignons en uien toe. Bak ze ongeveer 10 minuten tot het vocht verdampt is. Roer knoflook, kastanjes, spinazie, sojasaus, salie en peper erdoor. Laat het geheel nog 4 minuten gaar worden en roer daarbij regelmatig.

Laat het groentemengsel afkoelen. Leg het vervolgens op vershoudfolie en vorm een dikke, stevige rol. Zet deze dan 1 uur lang in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit en haal de vulling uit de folie. Doe de vulling op het bladerdeeg en bestrijk de randen van het deeg met water. Vouw het deeg om de vulling, snijd overtollige stukken deeg af en druk de uiteinden op elkaar.

Leg de gevulde deegrol op de bakplaat met de ‘naad’ naar beneden. Maak met een scherp mes inkepingen in het deeg.

Bestrijk het bladerdeeg met melk, plaats het in de oven en bak het gedurende 30 minuten tot het deeg een goudbruine kleur heeft.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.