

Champignondumplings in wortelsaus
Burgers gemaakt van gierst en allerlei extra's zijn het perfecte veganistische gerecht. Deze versie met champignons is makkelijk te bereiden en zit boordevol smaak. Geweldig complementair met een wortelsausje vol verwarmende en aromatische kruiden.
Ingrediënten
Saus:
Burgertjes:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1

Snijd de wortelen en de ui in dunne plakjes, meng ze met de kruiden en de door een knoflookpers geperste knoflook en fruit ze in olijfolie. Giet het water erbij en laat op een laag vuur sudderen tot het zacht is. Breng op smaak met Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout en mix tot een gladde saus.
Stap 2

Spoel de gierst af en giet er kokend water op. Voeg vervolgens de dubbele hoeveelheid water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat 12 minuten koken.
Stap 3

Snijd de ui in blokjes, rasp de champignons met een rasp en meng met citroensap. Fruit het mengsel in olijfolie tot de champignons zacht worden en het vocht verdampt is.
Stap 4

Voeg de champignons en ui toe aan de gekookte gierst, gevolgd door de kruiden, peper en Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout. Meng alles en vorm er kleine burgertjes van. Bak ze goudbruin in olie. Serveer met wortelsaus, gehakte jalapeñopeper, peterselie en couscous.
Tip:
In plaats van couscous kunt u gierst gebruiken of het gerecht serveren met pitabrood of naan.
Recept-ID 1208
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer