Champignonsoep met knapperige spek en popcorn
Dit vullende recept voor champignonsoep is puur comfort in een kom. Het is heel simpel te maken en het knapperige spek, de popcorn en de kruiden voegen extra smaak en textuur toe. De pittige kick van mierikswortel en jalapeno pepers zal je verwarmen op een koude dag.
Ingrediënten
Om te serveren
Voorbereiding
Stap 1
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Gebruik een steelpan om de champignons in boter te bakken, samen met de ui en de fijngehakte knoflook. Giet er bouillon bij, kruid het geheel met kurkuma en peper en laat het 20 minuten koken. Meng de zure room met de mierikswortel en de Kikkoman sojasaus. Voeg het toe aan de soep en laat het nog eens 1-2 minuten koken.
Stap 2
Bak of gril de plakjes spek goudbruin en knapperig.
Stap 3
Serveer de soep met plakjes spek, popcorn, peterselie, dille en jalapeno pepers.
Recept-ID 1041
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer