Champignonsoep met knapperige spek en popcorn

totale tijd 30 min.
5 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Dit vullende recept voor champignonsoep is puur comfort in een kom. Het is heel simpel te maken en het knapperige spek, de popcorn en de kruiden voegen extra smaak en textuur toe. De pittige kick van mierikswortel en jalapeno pepers zal je verwarmen op een koude dag.

Ingrediënten

2 porties
150 g
boleten (of cantarellen )/ paddenstoelen
 ½ 
ui
2 
teentjes knoflook
30 g
boter
700 ml
groentebouillon
 ¼ theelepel
kurkuma
 ¼ theelepel
peper
1 eetlepel
zure room
1 theelepel
mierikswortel

Om te serveren

50 g
plakjes gerookte spek
20 g
popcorn
1 eetlepel
verse peterselie
1 eetlepel
verse dille
1 eetlepel
gehakte jalapeno chilipeper
Voedingswaarde (per portie): 1543 kJ  /  369 kcal
30,2 g Vetten
10,2 g Eiwitten
16,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Gebruik een steelpan om de champignons in boter te bakken, samen met de ui en de fijngehakte knoflook. Giet er bouillon bij, kruid het geheel met kurkuma en peper en laat het 20 minuten koken. Meng de zure room met de mierikswortel en de Kikkoman sojasaus. Voeg het toe aan de soep en laat het nog eens 1-2 minuten koken.

Stap 2

Bak of gril de plakjes spek goudbruin en knapperig.

Stap 3

Serveer de soep met plakjes spek, popcorn, peterselie, dille en jalapeno pepers.

Recept-ID 1041

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Gebruik een steelpan om de champignons in boter te bakken, samen met de ui en de fijngehakte knoflook. Giet er bouillon bij, kruid het geheel met kurkuma en peper en laat het 20 minuten koken. Meng de zure room met de mierikswortel en de Kikkoman sojasaus. Voeg het toe aan de soep en laat het nog eens 1-2 minuten koken.

Bak of gril de plakjes spek goudbruin en knapperig.

Serveer de soep met plakjes spek, popcorn, peterselie, dille en jalapeno pepers.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.