Chinees geïnspireerde kipburger met teriyaki

3 2 beoordelingen
totale tijd 70 min.
20 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
30 min. marineertijd

Geniet van een combinatie van oost en west met rou jia mo, het Chinese antwoord op de hamburger. De naam betekent letterlijk ‘vlees in een broodje’. Onze versie bestaat uit een broodje gevuld met kip, gemarineerd in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook, aromatische kruiden, knapperige rode kool en gekaramelliseerde uien.

Ingrediënten

2 porties
150 g
tarwebloem
1 theelepel
instantgist
120 ml
warm water
300 g
drumsticks
 ¼ theelepel
gemberpoeder
 ¼ theelepel
kaneelpoeder
 ¼ theelepel
venkel
1 eetlepel
vers gehakte koriander of peterselie
1 theelepel
gehakte rode peper
100 g
rode kool
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
limoensap
1 theelepel
honing
2 
uien
1 theelepel
suiker
Voedingswaarde (per portie): 3416 kJ  /  816 kcal
23,7 g Vetten
40,3 g Eiwitten
65,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g tarwebloem – 1 theelepel instantgist – 0,33 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml warm water

Kneed een zacht gistdeeg van de bovenstaande ingrediënten. Bedek dit en laat het ongeveer 60 minuten op een warme plek rijzen. Maak er daarna 4 rolletjes van in lange stroken. Vouw deze in de lengte doormidden en vorm van elk een bolletje. Draai ze om en rol ze uit tot platte broodjes. Bedek deze pitabroodjes en laat ze nog 20 minuten rijzen. Verhit een pan op hoog vuur en bak ze zonder olie of boter 2 minuten. Zet ze dan apart.

Stap 2

300 g drumsticks – 100 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook ¼ theelepel gemberpoeder –  ¼ theelepel kaneelpoeder –  ¼ theelepel venkel – 1 eetlepel vers gehakte koriander of peterselie – 1 theelepel gehakte rode peper

Dep de drumsticks droog en marineer deze 30 minuten met de Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook, het gemberpoeder, kaneelpoeder en de venkel. Bewaar de marinade.

Dek de drumsticks af en bak ze in de oven 20-30 minuten op 180 °C, totdat ze zacht en gaar zijn. Trek de kip na het bakken met een vork uit elkaar en voeg de koriander, rode peper en de overgebleven teriyakimarinade toe.

Stap 3

100 g rode kool – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel limoensap – 1 theelepel honing

Hak de rode kool fijn. Voeg de olijfolie, het limoensap en de honing hieraan toe en meng dit goed.

Stap 4

2  uien – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel suiker

Snijd de uien in ringen en fruit deze in olijfolie. Voeg de Kikkoman Sojasaus en suiker toe en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Stap 5

Snijd de broodjes open en vul deze met de gemarineerde kip, de rode kool en gekaramelliseerde uien.

Recept-ID 1246

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g tarwebloem – 1 theelepel instantgist – 0,33 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml warm water

Kneed een zacht gistdeeg van de bovenstaande ingrediënten. Bedek dit en laat het ongeveer 60 minuten op een warme plek rijzen. Maak er daarna 4 rolletjes van in lange stroken. Vouw deze in de lengte doormidden en vorm van elk een bolletje. Draai ze om en rol ze uit tot platte broodjes. Bedek deze pitabroodjes en laat ze nog 20 minuten rijzen. Verhit een pan op hoog vuur en bak ze zonder olie of boter 2 minuten. Zet ze dan apart.

300 g drumsticks – 100 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook ¼ theelepel gemberpoeder –  ¼ theelepel kaneelpoeder –  ¼ theelepel venkel – 1 eetlepel vers gehakte koriander of peterselie – 1 theelepel gehakte rode peper

Dep de drumsticks droog en marineer deze 30 minuten met de Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook, het gemberpoeder, kaneelpoeder en de venkel. Bewaar de marinade.

Dek de drumsticks af en bak ze in de oven 20-30 minuten op 180 °C, totdat ze zacht en gaar zijn. Trek de kip na het bakken met een vork uit elkaar en voeg de koriander, rode peper en de overgebleven teriyakimarinade toe.

100 g rode kool – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel limoensap – 1 theelepel honing

Hak de rode kool fijn. Voeg de olijfolie, het limoensap en de honing hieraan toe en meng dit goed.

2  uien – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel suiker

Snijd de uien in ringen en fruit deze in olijfolie. Voeg de Kikkoman Sojasaus en suiker toe en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.

Snijd de broodjes open en vul deze met de gemarineerde kip, de rode kool en gekaramelliseerde uien.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.