Citroenrisotto met asperges en krokante tilapia

totale tijd 90 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Perfect romige risotto met een frisse citroentoets. Heerlijk in combinatie met asperges en krokante tilapia.

Ingrediënten

2 porties
160 g
tilapiafilets zonder graat (of andere witte vis)
3 ½ eetlepels
olijfolie
1 snufje
knoflookgranulaat
500 ml
groentebouillon
250 ml
water
50 g
ui
125 ml
droge witte wijn (bijv. vinho verde)
100 g
arboriorijst (risottorijst)
rasp van halve citroen
1 theelepel
citroensap
1 eetlepel
geraspte Parmezaanse kaas
50 g
roomkaas
250 g
groene asperges
1 theelepel
boter
Voedingswaarde (per portie): 2560 kJ  /  611.5 kcal
29,5 g Vetten
22,8 g Eiwitten
53,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de vis in 4 kleinere stukken. Meng 2 eetlepels Kikkoman Ponzu Citroen en ½ eetlepel olijfolie in een kom. Voeg de stukken vis toe, bestrooi met knoflookgranulaat en roer. Zet 60 minuten in de koelkast.

Stap 2

Breng de bouillon en het water in een steelpan aan de kook. Zet op een laag vuurtje. 

 

Stap 3

Snijd de ui fijn. Spoel de asperges af en verwijder alle houtachtige uiteinden. Snijd de malse uiteinden van de asperges af en snijd de overgebleven stengels in plakjes. 

 

Stap 4

Verhit 2 ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg dan de rijst toe en bak tot deze licht glazig wordt. Voeg de wijn toe. Als de wijn verdampt is, 1 pollepel warme bouillon en 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toevoegen. Nadat de bouillon verdampt is, voeg je nog een pollepel bouillon toe (herhaal deze stap tot de bouillon op is). Voeg 2 minuten voor het einde van het koken de gehakte asperges, citroenrasp en citroensap, parmezaan en roomkaas toe.

Stap 5

Verhit ondertussen ½ eetlepel olijfolie in een aparte pan en bak de gemarineerde vis aan beide kanten.

Stap 6

Verhit de boter in een aparte koekenpan en bak de aspergepunten. Voeg na 2 minuten 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak kort mee.

Stap 7

Verdeel de risotto over borden en garneer met aspergepunten en gebakken vis.

 

Recept-ID 1147

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de vis in 4 kleinere stukken. Meng 2 eetlepels Kikkoman Ponzu Citroen en ½ eetlepel olijfolie in een kom. Voeg de stukken vis toe, bestrooi met knoflookgranulaat en roer. Zet 60 minuten in de koelkast.

Breng de bouillon en het water in een steelpan aan de kook. Zet op een laag vuurtje. 

 

Snijd de ui fijn. Spoel de asperges af en verwijder alle houtachtige uiteinden. Snijd de malse uiteinden van de asperges af en snijd de overgebleven stengels in plakjes. 

 

Verhit 2 ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg dan de rijst toe en bak tot deze licht glazig wordt. Voeg de wijn toe. Als de wijn verdampt is, 1 pollepel warme bouillon en 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toevoegen. Nadat de bouillon verdampt is, voeg je nog een pollepel bouillon toe (herhaal deze stap tot de bouillon op is). Voeg 2 minuten voor het einde van het koken de gehakte asperges, citroenrasp en citroensap, parmezaan en roomkaas toe.

Verhit ondertussen ½ eetlepel olijfolie in een aparte pan en bak de gemarineerde vis aan beide kanten.

Verhit de boter in een aparte koekenpan en bak de aspergepunten. Voeg na 2 minuten 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak kort mee.

Verdeel de risotto over borden en garneer met aspergepunten en gebakken vis.

 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.