Citroenrisotto met asperges en krokante tilapia
Perfect romige risotto met een frisse citroentoets. Heerlijk in combinatie met asperges en krokante tilapia.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de vis in 4 kleinere stukken. Meng 2 eetlepels Kikkoman Ponzu Citroen en ½ eetlepel olijfolie in een kom. Voeg de stukken vis toe, bestrooi met knoflookgranulaat en roer. Zet 60 minuten in de koelkast.
Stap 2
Breng de bouillon en het water in een steelpan aan de kook. Zet op een laag vuurtje.
Stap 3
Snijd de ui fijn. Spoel de asperges af en verwijder alle houtachtige uiteinden. Snijd de malse uiteinden van de asperges af en snijd de overgebleven stengels in plakjes.
Stap 4
Verhit 2 ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg dan de rijst toe en bak tot deze licht glazig wordt. Voeg de wijn toe. Als de wijn verdampt is, 1 pollepel warme bouillon en 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toevoegen. Nadat de bouillon verdampt is, voeg je nog een pollepel bouillon toe (herhaal deze stap tot de bouillon op is). Voeg 2 minuten voor het einde van het koken de gehakte asperges, citroenrasp en citroensap, parmezaan en roomkaas toe.
Stap 5
Verhit ondertussen ½ eetlepel olijfolie in een aparte pan en bak de gemarineerde vis aan beide kanten.
Stap 6
Verhit de boter in een aparte koekenpan en bak de aspergepunten. Voeg na 2 minuten 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citroen toe en bak kort mee.
Stap 7
Verdeel de risotto over borden en garneer met aspergepunten en gebakken vis.
Recept-ID 1147
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer