Cranberry-misokabeljauw met noten
Een gerecht dat het beste van oost en west combineert, waarbij malse kabeljauw, gemarineerd in miso en tot perfectie gebakken, met een rijke, hartige smaak wordt geserveerd met een cranberrysaus en geroosterde nootjes. Deze watertandend lekkere smaaksensatie wilt u niet miso-en!
Voorbereiding
Stap 1
300 g kabeljauwhaasjes – 80 ml sake – 30 g lichte misopasta – 10 g bruine suiker
Maak de kabeljauwhaasjes schoon, meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de vis voor 2 uur, of als je te weinig tijd hebt minimaal 30 minuten. Bak de gemarineerde vis 10-15 minuten op 180 °C.
Stap 2
20 g cashewnoten – 20 g macadamianoten – 20 g pistachenoten
Rooster de noten 5 minuten in een pan en maal ze in kleine stukjes.
Stap 3
50 g cranberry's – 120 ml pruimenwijn – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 g honing – 1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom
Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en verhit 10 minuten. Giet de warme saus op een bord, leg de kabeljauw met misomarinade erop en decoreer met de stukjes noot.
Tip:
In plaats van kabeljauw kun je een andere vlezige vis gebruiken. Serveer met een salade of rijst naar keuze.
Recept-ID 1361
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer