Cranberry-misokabeljauw met noten
Cranberry-misokabeljauw met noten

Cranberry-misokabeljauw met noten

5 1 beoordelingen
totale tijd155 min.
20 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
120 min.marineertijd

Een gerecht dat het beste van oost en west combineert, waarbij malse kabeljauw, gemarineerd in miso en tot perfectie gebakken, met een rijke, hartige smaak wordt geserveerd met een cranberrysaus en geroosterde nootjes. Deze watertandend lekkere smaaksensatie wilt u niet miso-en!

Ingrediënten

2 porties

Vis:

300 g
kabeljauwhaasjes
80 ml
sake
30 g
lichte misopasta
10 g
bruine suiker

Noten:

20 g
cashewnoten
20 g
macadamianoten
20 g
pistachenoten

Saus:

50 g
cranberry's
120 ml
pruimenwijn
30 g
honing
1 snufje
kaneel
1 snufje
kardemom
Voedingswaarde (per portie):5497 kJ / 567 kcal
19,6 gVetten
38 gEiwitten
58,6 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g kabeljauwhaasjes – 80 ml sake – 30 g lichte misopasta – 10 g bruine suiker

Maak de kabeljauwhaasjes schoon, meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de vis voor 2 uur, of als je te weinig tijd hebt minimaal 30 minuten. Bak de gemarineerde vis 10-15 minuten op 180 °C.

Stap 2

20 g cashewnoten – 20 g macadamianoten – 20 g pistachenoten

Rooster de noten 5 minuten in een pan en maal ze in kleine stukjes.

Stap 3

50 g cranberry's – 120 ml pruimenwijn – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 g honing – 1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom

Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en verhit 10 minuten. Giet de warme saus op een bord, leg de kabeljauw met misomarinade erop en decoreer met de stukjes noot.

Tip:

In plaats van kabeljauw kun je een andere vlezige vis gebruiken. Serveer met een salade of rijst naar keuze.

Recept-ID 1361

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g kabeljauwhaasjes – 80 ml sake – 30 g lichte misopasta – 10 g bruine suiker

Maak de kabeljauwhaasjes schoon, meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de vis voor 2 uur, of als je te weinig tijd hebt minimaal 30 minuten. Bak de gemarineerde vis 10-15 minuten op 180 °C.

20 g cashewnoten – 20 g macadamianoten – 20 g pistachenoten

Rooster de noten 5 minuten in een pan en maal ze in kleine stukjes.

50 g cranberry's – 120 ml pruimenwijn – 50 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 g honing – 1 snufje kaneel – 1 snufje kardemom

Meng de ingrediënten voor de saus in een pan en verhit 10 minuten. Giet de warme saus op een bord, leg de kabeljauw met misomarinade erop en decoreer met de stukjes noot.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.