Eendenborst met bramensaus en misoaardappel
Een zelfgemaakte maaltijd voor de fijnproever – sappige eendenborst geserveerd met zoete bramensaus en knapperige geroosterde aardappelen met een vleugje miso.
Voorbereiding
Stap 1
400 g geschilde aardappelen – 50 g lichte misopasta – 50 ml raapzaadolie – 5 g knoflookkorrels
Snijd de aardappelen in partjes en meng met de misopasta, knoflookkorrels en olie. Bak circa 40 minuten op 180 °C.
Stap 2
120 g bramen – 100 ml sinaasappelsap – 30 g honing – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 ml appelciderazijn
Doe de ingrediënten voor de saus in een pan en kook circa 10 minuten tot deze dikker wordt.
Stap 3
2 eendenborstfilets, circa 200 g per stuk – 2 takjes rozemarijn
Snijd de eendenborst met een mes kruislings in. Doe in een koekenpan met de huidkant naar beneden en bak 5 minuten op hoog vuur aan beide kanten, tot de huid smelt en het vlees goudbruin kleurt. Voeg de takjes rozemarijn toe. Bak het dan 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Snijd de eendenborst en verdeel samen met de gebakken aardappelen over de borden. Giet dan de bramensaus van stap 2 over het vlees.
Tip
Gebruik ook eens ander fruit, zoals blauwe bessen, frambozen of pruimen.
Recept-ID 1367
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer