Eendenborst met bramensaus en misoaardappel
Eendenborst met bramensaus en misoaardappel

Eendenborst met bramensaus en misoaardappel

totale tijd80 min.
20 min.voorbereidingstijd
60 min.kooktijd

Een zelfgemaakte maaltijd voor de fijnproever – sappige eendenborst geserveerd met zoete bramensaus en knapperige geroosterde aardappelen met een vleugje miso.

Ingrediënten

2 porties

Eend:

2 
eendenborstfilets, circa 200 g per stuk
2 
takjes rozemarijn

Saus:

120 g
bramen
100 ml
sinaasappelsap
30 g
honing
30 ml
appelciderazijn

Aardappelen:

400 g
geschilde aardappelen
50 g
lichte misopasta
50 ml
raapzaadolie
5 g
knoflookkorrels
Voedingswaarde (per portie):3420 kJ / 817 kcal
31,2 gVetten
63,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g geschilde aardappelen – 50 g lichte misopasta – 50 ml raapzaadolie – 5 g knoflookkorrels

Snijd de aardappelen in partjes en meng met de misopasta, knoflookkorrels en olie. Bak circa 40 minuten op 180 °C.

Stap 2

120 g bramen – 100 ml sinaasappelsap – 30 g honing – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml appelciderazijn

Doe de ingrediënten voor de saus in een pan en kook circa 10 minuten tot deze dikker wordt.

Stap 3

2  eendenborstfilets, circa 200 g per stuk – 2  takjes rozemarijn

Snijd de eendenborst met een mes kruislings in. Doe in een koekenpan met de huidkant naar beneden en bak 5 minuten op hoog vuur aan beide kanten, tot de huid smelt en het vlees goudbruin kleurt. Voeg de takjes rozemarijn toe. Bak het dan 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Snijd de eendenborst en verdeel samen met de gebakken aardappelen over de borden. Giet dan de bramensaus van stap 2 over het vlees.

Tip

Gebruik ook eens ander fruit, zoals blauwe bessen, frambozen of pruimen.

Recept-ID 1367

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g geschilde aardappelen – 50 g lichte misopasta – 50 ml raapzaadolie – 5 g knoflookkorrels

Snijd de aardappelen in partjes en meng met de misopasta, knoflookkorrels en olie. Bak circa 40 minuten op 180 °C.

120 g bramen – 100 ml sinaasappelsap – 30 g honing – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml appelciderazijn

Doe de ingrediënten voor de saus in een pan en kook circa 10 minuten tot deze dikker wordt.

2 eendenborstfilets, circa 200 g per stuk – 2 takjes rozemarijn

Snijd de eendenborst met een mes kruislings in. Doe in een koekenpan met de huidkant naar beneden en bak 5 minuten op hoog vuur aan beide kanten, tot de huid smelt en het vlees goudbruin kleurt. Voeg de takjes rozemarijn toe. Bak het dan 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C. Snijd de eendenborst en verdeel samen met de gebakken aardappelen over de borden. Giet dan de bramensaus van stap 2 over het vlees.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.