Entrecote Yakiniku

totale tijd 45 min.
45 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
500 g
entrecote
200 g
uien
10 
shiitake paddenstoelen
1 
rode paprika
1 
gele paprika
5,5 
groene asperges
een beetje olie

Kruidenmengsel

4 eetlepels
eetlepels appelmoes
4 eetlepels
1 eetlepel
fijngehakte bosuitjes
0,5 theelepel
geraspte knoflook
2 theelepels
geroosterde sesamzaadjes
0,5 theelepel
sesamolie
Voedingswaarde (per portie): 1281 kJ  /  306 kcal
12,7 g Vetten
29,2 g Eiwitten
19,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd het vlees diagonaal in reepjes van 5 tot 6 mm (ongeveer 2 cm breed). Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes (7 tot 8 mm). Maak de shiitake paddenstoelen schoon en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in hapklare stukjes. Schil de onderste helft van de asperges, blancheer ze en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.

Stap 2

Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom en laat het rusten. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de groenten op hoog vuur, Leg ze daarna op een bord en houd ze warm. Verhit de pan opnieuw en bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur. Dit  zonder extra olie toe te voegen. Doe de groenten en het kruidenmengsel erbij. Meng het vlees en de groenten op hoog vuur goed door elkaar en blijf roeren.

Tip

Bak alle ingrediënten zonder zout en peper. Het kruidenmengsel is ook prima geschikt als dipsaus.

Recept-ID 101

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd het vlees diagonaal in reepjes van 5 tot 6 mm (ongeveer 2 cm breed). Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes (7 tot 8 mm). Maak de shiitake paddenstoelen schoon en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in hapklare stukjes. Schil de onderste helft van de asperges, blancheer ze en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.

Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom en laat het rusten. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak de groenten op hoog vuur, Leg ze daarna op een bord en houd ze warm. Verhit de pan opnieuw en bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur. Dit  zonder extra olie toe te voegen. Doe de groenten en het kruidenmengsel erbij. Meng het vlees en de groenten op hoog vuur goed door elkaar en blijf roeren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.