

Exotische Indische veggieburger
Probeer eens een hamburger met een Indisch tintje. Deze burger heeft een unieke textuur en is een gezonde twist met gierst, wortel en courgette, terwijl de salade met een kruidige mix van Kikkoman Poke Saus, yoghurt en curry een voorproefje geeft van de levendige straten van Mumbai!
Voorbereiding
Stap 1

50 g gierst – 1 wortel – ½ kleine courgette – 1 ei – 50 g broodkruimels
Spoel de gierst af met koud water en verhit hem dan in kokend water. Gebruik de dubbele hoeveelheid water en kook gedurende 12 minuten totdat al het water is opgenomen. Laat de gekookte gierst afkoelen en meng deze met fijngeraspte wortel, geraspte courgette, het ei en de broodkruimels.
Stap 2

1 tl kerriepoeder – ½ tl kurkuma – 1 tl geraspte gember – 1 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 2 el olijfolie
Kruid het mengsel van stap 1 met de kerrie, kurkuma, gember en Kikkoman Poke Saus. Vorm hier 2 burgers van en bak deze aan beide kanten in olijfolie.
Stap 3

80 g witte kool – 1 kleine rode ui – 1 bos(je) koriander – 2 el Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade – 1 el yoghurt – ¼ tl kerriepoeder – 2 grote naans
Hak de witte kool fijn, snijd de ui in ringen en breek de koriander in kleinere stukjes. Meng dit met de Kikkoman Poke Saus, yoghurt en het kerriepoeder. Snijd elke naan doormidden. Beleg deze op de ene helft met de salade en leg de andere helft erbovenop.
Recept-ID 1247
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer