Exotische Indische veggieburger

totale tijd 40 min.
15 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Probeer eens een hamburger met een Indisch tintje. Deze burger heeft een unieke textuur en is een gezonde twist met gierst, wortel en courgette, terwijl de salade met een kruidige mix van Kikkoman Poke Saus, yoghurt en curry een voorproefje geeft van de levendige straten van Mumbai!

Ingrediënten

2 porties

Burgers:

50 g
gierst
1 
wortel
 ½ 
kleine courgette
1 
ei
50 g
broodkruimels
1 theelepel
kerriepoeder
 ½ theelepel
kurkuma
1 theelepel
geraspte gember
2 eetlepels
olijfolie

Salade:

80 g
witte kool
1 
kleine rode ui
1 bos(je)
koriander
1 eetlepel
yoghurt
 ¼ theelepel
kerriepoeder
2 
grote naans
Voedingswaarde (per portie): 2979 kJ  /  712 kcal
26,5 g Vetten
24,5 g Eiwitten
95 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

50 g gierst – 1  wortel –  ½  kleine courgette – 1  ei – 50 g broodkruimels

Spoel de gierst af met koud water en verhit hem dan in kokend water. Gebruik de dubbele hoeveelheid water en kook gedurende 12 minuten totdat al het water is opgenomen. Laat de gekookte gierst afkoelen en meng deze met fijngeraspte wortel, geraspte courgette, het ei en de broodkruimels.

Stap 2

1 theelepel kerriepoeder –  ½ theelepel kurkuma – 1 theelepel geraspte gember – 1 eetlepel Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade2 eetlepels olijfolie

Kruid het mengsel van stap 1 met de kerrie, kurkuma, gember en Kikkoman Poke Saus. Vorm hier 2 burgers van en bak deze aan beide kanten in olijfolie. 

Stap 3

80 g witte kool – 1  kleine rode ui – 1 bos(je) koriander – 2 eetlepels Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 eetlepel yoghurt –  ¼ theelepel kerriepoeder – 2  grote naans

Hak de witte kool fijn, snijd de ui in ringen en breek de koriander in kleinere stukjes. Meng dit met de Kikkoman Poke Saus, yoghurt en het kerriepoeder. Snijd elke naan doormidden. Beleg deze op de ene helft met de salade en leg de andere helft erbovenop. 

Recept-ID 1247

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

50 g gierst – 1  wortel –  ½  kleine courgette – 1  ei – 50 g broodkruimels

Spoel de gierst af met koud water en verhit hem dan in kokend water. Gebruik de dubbele hoeveelheid water en kook gedurende 12 minuten totdat al het water is opgenomen. Laat de gekookte gierst afkoelen en meng deze met fijngeraspte wortel, geraspte courgette, het ei en de broodkruimels.

1 theelepel kerriepoeder –  ½ theelepel kurkuma – 1 theelepel geraspte gember – 1 eetlepel Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade2 eetlepels olijfolie

Kruid het mengsel van stap 1 met de kerrie, kurkuma, gember en Kikkoman Poke Saus. Vorm hier 2 burgers van en bak deze aan beide kanten in olijfolie. 

80 g witte kool – 1  kleine rode ui – 1 bos(je) koriander – 2 eetlepels Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade1 eetlepel yoghurt –  ¼ theelepel kerriepoeder – 2  grote naans

Hak de witte kool fijn, snijd de ui in ringen en breek de koriander in kleinere stukjes. Meng dit met de Kikkoman Poke Saus, yoghurt en het kerriepoeder. Snijd elke naan doormidden. Beleg deze op de ene helft met de salade en leg de andere helft erbovenop. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.