Frans linzengebak
Dit heerlijke gerecht combineert knapperig Frans bladerdeeg met een aromatische vulling van groene en rode linzen en zongedroogde tomaten. Zacht maar vol van smaak, perfect als snack of lichte maaltijd. De chilipeper geeft het gerecht een pikante touch, speciaal voor liefhebbers van de pittige keuken.
Ingrediënten
Saus:
Voorbereiding
Stap 1
2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 tl rijstazijn – 1 tl agavesiroop – 1 el ketchup – 1 tl gehakte peterselie
Meng de sausingrediënten. Zet de saus apart. Bereid vervolgens het gerecht.
Stap 2
100 g gekookte groene linzen – 50 g gekookte rode linzen – 40 g zongedroogde tomaten in olie – ½ kleine ui – 1 el koolzaadolie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – ½ tl gedroogde marjolein – 1 el gehakte peterselie – ½ el gehakte chilipeper – 1 snufje grof gemalen peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Fruit de in blokjes gesneden ui in de koolzaadolie. Meng ze vervolgens met de gekookte groene en rode linzen, zongedroogde tomaten, chilipeper, sojasaus, kruiden en specerijen.
Stap 3
150 g Frans bladerdeeg – 1 losgeklopt ei (voor het bestrijken van het deeg) – 1 tl sesamzaad
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling er gelijkmatig over. Rol het deeg langs de lange kant op tot een rol. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Maak op verschillende plaatsen lichte inkepingen in het deeg.
Stap 4
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten tot het deeg goudkleurig en knapperig is. Laat het gebak na het bakken een paar minuten afkoelen, snijd het dan in plakjes en serveer met de saus.
Tip:
Voor dit recept kun je groene, rode of gele linzen apart gebruiken of een mix van alle drie.
Recept-ID 1220
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer