Frans linzengebak

totale tijd 40 min.
15 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Dit heerlijke gerecht combineert knapperig Frans bladerdeeg met een aromatische vulling van groene en rode linzen en zongedroogde tomaten. Zacht maar vol van smaak, perfect als snack of lichte maaltijd. De chilipeper geeft het gerecht een pikante touch, speciaal voor liefhebbers van de pittige keuken.

Ingrediënten

2 porties
100 g
gekookte groene linzen
50 g
gekookte rode linzen
40 g
zongedroogde tomaten in olie
 ½ 
kleine ui
1 eetlepel
koolzaadolie
 ½ theelepel
gedroogde marjolein
1 eetlepel
gehakte peterselie
 ½ eetlepel
gehakte Spaanse peper
1 snufje
grof gemalen peper
150 g
Frans bladerdeeg
1 
losgeklopt ei (voor het bestrijken van het deeg)
1 theelepel
sesamzaad

Saus:

1 theelepel
rijstazijn
1 theelepel
agavesiroop
1 eetlepel
ketchup
1 theelepel
gehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie): 2301 kJ  /  550 kcal
33 g Vetten
15 g Eiwitten
64 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel agavesiroop – 1 eetlepel ketchup – 1 theelepel gehakte peterselie

Meng de sausingrediënten. Zet de saus apart. Bereid vervolgens het gerecht.

Stap 2

100 g gekookte groene linzen – 50 g gekookte rode linzen – 40 g zongedroogde tomaten in olie –  ½  kleine ui – 1 eetlepel koolzaadolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ theelepel gedroogde marjolein – 1 eetlepel gehakte peterselie –  ½ eetlepel gehakte chilipeper – 1 snufje grof gemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Fruit de in blokjes gesneden ui in de koolzaadolie. Meng ze vervolgens met de gekookte groene en rode linzen, zongedroogde tomaten, chilipeper, sojasaus, kruiden en specerijen.

Stap 3

150 g Frans bladerdeeg – 1  losgeklopt ei (voor het bestrijken van het deeg) – 1 theelepel sesamzaad

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling er gelijkmatig over. Rol het deeg langs de lange kant op tot een rol. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Maak op verschillende plaatsen lichte inkepingen in het deeg.

Stap 4

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten tot het deeg goudkleurig en knapperig is. Laat het gebak na het bakken een paar minuten afkoelen, snijd het dan in plakjes en serveer met de saus.

Tip:

Voor dit recept kun je groene, rode of gele linzen apart gebruiken of een mix van alle drie.

Recept-ID 1220

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel agavesiroop – 1 eetlepel ketchup – 1 theelepel gehakte peterselie

Meng de sausingrediënten. Zet de saus apart. Bereid vervolgens het gerecht.

100 g gekookte groene linzen – 50 g gekookte rode linzen – 40 g zongedroogde tomaten in olie –  ½  kleine ui – 1 eetlepel koolzaadolie – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout ½ theelepel gedroogde marjolein – 1 eetlepel gehakte peterselie –  ½ eetlepel gehakte chilipeper – 1 snufje grof gemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Fruit de in blokjes gesneden ui in de koolzaadolie. Meng ze vervolgens met de gekookte groene en rode linzen, zongedroogde tomaten, chilipeper, sojasaus, kruiden en specerijen.

150 g Frans bladerdeeg – 1  losgeklopt ei (voor het bestrijken van het deeg) – 1 theelepel sesamzaad

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling er gelijkmatig over. Rol het deeg langs de lange kant op tot een rol. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Maak op verschillende plaatsen lichte inkepingen in het deeg.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten tot het deeg goudkleurig en knapperig is. Laat het gebak na het bakken een paar minuten afkoelen, snijd het dan in plakjes en serveer met de saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.