Gebakken courgettes met garnalen en panko-korstje
Voorbereiding
Stap 1
Was de courgette, snijd de uiteinden eraf, halveer in de lengte en schep het vruchtvlees eruit (laat hierbij een rand van ca. ½ cm over). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en schud droog. Pluk de blaadjes en hak ze grof. Was de tomaten en snijd ze in vier partjes.
Stap 2
Schil de ui en snijd in fijne blokjes. Verhit de olie, voeg ui, garnalen, tomaten en courgetteblokjes toe en bak het geheel. Bestuif met bloem en laat even verder bakken. Giet room en saus voor rijst / sucrée(alternatief: sojasaus + suiker) erbij, breng aan de kook en laat een beetje inkoken. Verfijn de saus met de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en paprikapoeder.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C hetelucht). Vul de courgettehelften met de saus en leg ze op een bakplaat. Meng de panko, de Parmezaanse kaas en een beetje paprikapoeder, strooi dit over de courgettes en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20-25 minuten gaar.
Stap 4
Strooi de rest van de peterselie over de gevulde courgettes en serveer.
Recept-ID 839
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer