Gefrituurde kip met drie dips: wasabi, paddenstoelen en pinda
Gefrituurde kip met drie dips: wasabi, paddenstoelen en pinda

Gefrituurde kip met drie dips: wasabi, paddenstoelen en pinda

totale tijd65 min.
20 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
30 min.marineertijd

Waarom genoegen nemen met één saus als je er ook drie kunt hebben? Deze crispy chicken wordt geserveerd met een heerlijk trio van sausjes in de smaken wasabi, paddenstoelen en pinda, voor ieder wat wils!

Ingrediënten

2 porties

Crispy chicken:

500 g
kippenpoten zonder been, met vel
50 ml
rijstazijn
120 g
aardappelzetmeel
300 ml
frituurolie

Wasabidip:

1 tl
wasabi uit een tube
70 g
mayonaise
20 ml
limoensap

Mushroom sauce:

40 g
verse shiitake
20 g
boter
70 ml
slagroom

Pindadip:

30 ml
kokosmelk
30 g
pindakaas
Voedingswaarde (per portie):5802 kJ / 1386 kcal
117,2 gVetten
29,1 gEiwitten
53,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus500 g kippenpoten zonder been, met vel – 50 ml rijstazijn – 120 g aardappelzetmeel – 300 ml frituurolie

Snijd de kippenpoten in kleinere stukjes en marineer 30 minuten in rijstazijn en Kikkoman Sojasaus. Voeg na het marineren het aardappelzetmeel toe en meng grondig met de kip. Frituur in hete olie totdat de kip goudbruin kleurt en laat uitlekken. Verhit de olie nogmaals en frituur de kip een tweede keer tot het een knapperig korstje heeft.

Stap 2

1 tl wasabi uit een tube – 70 ml mayonaise – 20 ml limoensap

Meng de ingrediënten grondig.

Stap 3

30 ml kokosmelk – 30 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de ingrediënten grondig. Serveer de crispy chicken met de sausjes.

Stap 4

40 g verse shiitake – 20 g boter – 70 ml slagroom – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Was en snijd de shiitake fijn. Bak 3 minuten in boter. Voeg de Kikkoman Sojasaus en slagroom toe en kook nog 2 minuten.

Recept-ID 1364

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus500 g kippenpoten zonder been, met vel – 50 ml rijstazijn – 120 g aardappelzetmeel – 300 ml frituurolie

Snijd de kippenpoten in kleinere stukjes en marineer 30 minuten in rijstazijn en Kikkoman Sojasaus. Voeg na het marineren het aardappelzetmeel toe en meng grondig met de kip. Frituur in hete olie totdat de kip goudbruin kleurt en laat uitlekken. Verhit de olie nogmaals en frituur de kip een tweede keer tot het een knapperig korstje heeft.

1 tl wasabi uit een tube – 70 ml mayonaise – 20 ml limoensap

Meng de ingrediënten grondig.

30 ml kokosmelk – 30 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de ingrediënten grondig. Serveer de crispy chicken met de sausjes.

40 g verse shiitake – 20 g boter – 70 ml slagroom – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Was en snijd de shiitake fijn. Bak 3 minuten in boter. Voeg de Kikkoman Sojasaus en slagroom toe en kook nog 2 minuten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.