Gefrituurde kip met drie dips: wasabi, paddenstoelen en pinda
Waarom genoegen nemen met één saus als je er ook drie kunt hebben? Deze crispy chicken wordt geserveerd met een heerlijk trio van sausjes in de smaken wasabi, paddenstoelen en pinda, voor ieder wat wils!
Ingrediënten
Crispy chicken:
Wasabidip:
Mushroom sauce:
Pindadip:
Voorbereiding
Stap 1
60 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 500 g kippenpoten zonder been, met vel – 50 ml rijstazijn – 120 g aardappelzetmeel – 300 ml frituurolie
Snijd de kippenpoten in kleinere stukjes en marineer 30 minuten in rijstazijn en Kikkoman Sojasaus. Voeg na het marineren het aardappelzetmeel toe en meng grondig met de kip. Frituur in hete olie totdat de kip goudbruin kleurt en laat uitlekken. Verhit de olie nogmaals en frituur de kip een tweede keer tot het een knapperig korstje heeft.
Stap 2
1 tl wasabi uit een tube – 70 ml mayonaise – 20 ml limoensap
Meng de ingrediënten grondig.
Stap 3
30 ml kokosmelk – 30 g pindakaas – 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de ingrediënten grondig. Serveer de crispy chicken met de sausjes.
Stap 4
40 g verse shiitake – 20 g boter – 70 ml slagroom – 20 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Was en snijd de shiitake fijn. Bak 3 minuten in boter. Voeg de Kikkoman Sojasaus en slagroom toe en kook nog 2 minuten.
Recept-ID 1364
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer