Gegrilde aubergine met tamarindepasta

totale tijd 105 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Oost ontmoet west met deze gegrilde aubergine in een heerlijke combinatie van mediterrane en Aziatische smaken, met de overheerlijke smaak van umami.

Ingrediënten

2 porties

Gegrilde aubergine:

1 
middelgrote aubergine
2 
teentjes knoflook
1 eetlepel
tamarindepasta
2 eetlepels
ketchup
 ½ theelepel
gemalen koriander
1 snufje
peper
2 eetlepels
olijfolie

Kerstomaatjes:

200 g
kerstomaatjes
1 eetlepel
olijfolie
2 eetlepels
balsamicoazijn
2 
teentjes knoflook
1 snufje
zout
1 snufje
peper

Truffelmayonaise:

4 eetlepels
mayonaise
1 eetlepel
truffelpasta of vers geraspte truffel
1 eetlepel
zure room
2 eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
1 snufje
zout
1 snufje
peper
 ½ theelepel
honing

Om te serveren:

2 eetlepels
geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels
Parmezaanse kaas
Voedingswaarde (per portie): 2788 kJ  /  667 kcal
51 g Vetten
15 g Eiwitten
22 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  middelgrote aubergine – 2  teentjes knoflook – 1 eetlepel tamarindepasta – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels ketchup –  ½ theelepel gemalen koriander – 1 snufje peper – 2 eetlepels olijfolie

Snijd de aubergine doormidden. Snijd de binnenkant voorzichtig kruislings in met een mes en zorg er daarbij voor dat u niet door de schil snijdt.

Pers de knoflook in een pers en doe het in een kom. Voeg de tamarindepasta, Kikkoman Sojasaus, ketchup, gemalen koriander, peper en olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Wrijf de aubergine in met de pasta en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 2

200 g kerstomaatjes – 1 eetlepel olijfolie – 2 eetlepels balsamicoazijn – 2  teentjes knoflook – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Meng de kerstomaatjes met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg de fijngehakte knoflook, het zout en de peper toe en meng het goed door elkaar.

 

Stap 3

4 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel truffelpasta (of vers geraspte truffel) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel zure room – 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas – 1 snufje zout – 1 snufje peper –  ½ theelepel honing

Meng de mayonaise met de truffelpasta, Kikkoman Sojasaus, zure room en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en honing en roer tot het goed gemengd is.

Stap 4

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten – 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Leg de auberginehelften op een matig hete grill en gril ze 20 - 25 minuten, onder af en toe draaien. Gril de tomaten met de aubergines of bak ze kort in een grillpan.

Serveer de gegrilde aubergines met de truffelmayonaise, tomaten, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Recept-ID 1230

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1  middelgrote aubergine – 2  teentjes knoflook – 1 eetlepel tamarindepasta – 4 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels ketchup –  ½ theelepel gemalen koriander – 1 snufje peper – 2 eetlepels olijfolie

Snijd de aubergine doormidden. Snijd de binnenkant voorzichtig kruislings in met een mes en zorg er daarbij voor dat u niet door de schil snijdt.

Pers de knoflook in een pers en doe het in een kom. Voeg de tamarindepasta, Kikkoman Sojasaus, ketchup, gemalen koriander, peper en olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Wrijf de aubergine in met de pasta en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

200 g kerstomaatjes – 1 eetlepel olijfolie – 2 eetlepels balsamicoazijn – 2  teentjes knoflook – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Meng de kerstomaatjes met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg de fijngehakte knoflook, het zout en de peper toe en meng het goed door elkaar.

 

4 eetlepels mayonaise – 1 eetlepel truffelpasta (of vers geraspte truffel) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 eetlepel zure room – 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas – 1 snufje zout – 1 snufje peper –  ½ theelepel honing

Meng de mayonaise met de truffelpasta, Kikkoman Sojasaus, zure room en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en honing en roer tot het goed gemengd is.

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten – 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Leg de auberginehelften op een matig hete grill en gril ze 20 - 25 minuten, onder af en toe draaien. Gril de tomaten met de aubergines of bak ze kort in een grillpan.

Serveer de gegrilde aubergines met de truffelmayonaise, tomaten, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.