Gegrilde aubergine met tamarindepasta
Gegrilde aubergine met tamarindepasta

Gegrilde aubergine met tamarindepasta

4,3 12 beoordelingen
totale tijd 1 u. 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
1 u. marineertijd

Oost ontmoet west met deze gegrilde aubergine in een heerlijke combinatie van mediterrane en Aziatische smaken, met de overheerlijke smaak van umami.

Ingrediënten

2 porties

Gegrilde aubergine:

1 
middelgrote aubergine
2 
teentjes knoflook
1 el
tamarindepasta
2 el
ketchup
 ½ tl
gemalen koriander
1 snufje
peper
2 el
olijfolie

Kerstomaatjes:

200 g
kerstomaatjes
1 el
olijfolie
2 el
balsamicoazijn
2 
teentjes knoflook
1 snufje
zout
1 snufje
peper

Truffelmayonaise:

4 el
mayonaise
1 el
truffelpasta of vers geraspte truffel
1 el
zure room
2 el
geraspte Parmezaanse kaas
1 snufje
zout
1 snufje
peper
 ½ tl
honing

Om te serveren:

2 el
geroosterde pijnboompitten
2 el
Parmezaanse kaas
Voedingswaarde (per portie):2.788 kJ / 667 kcal
51 gVetten
15 gEiwitten
22 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  middelgrote aubergine – 2  teentjes knoflook – 1 el tamarindepasta – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el ketchup –  ½ tl gemalen koriander – 1 snufje peper – 2 el olijfolie

Snijd de aubergine doormidden. Snijd de binnenkant voorzichtig kruislings in met een mes en zorg er daarbij voor dat u niet door de schil snijdt.

Pers de knoflook in een pers en doe het in een kom. Voeg de tamarindepasta, Kikkoman Sojasaus, ketchup, gemalen koriander, peper en olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Wrijf de aubergine in met de pasta en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

Stap 2

200 g kerstomaatjes – 1 el olijfolie – 2 el balsamicoazijn – 2  teentjes knoflook – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Meng de kerstomaatjes met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg de fijngehakte knoflook, het zout en de peper toe en meng het goed door elkaar.

 

Stap 3

4 el mayonaise – 1 el truffelpasta (of vers geraspte truffel) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el zure room – 2 el geraspte Parmezaanse kaas – 1 snufje zout – 1 snufje peper –  ½ tl honing

Meng de mayonaise met de truffelpasta, Kikkoman Sojasaus, zure room en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en honing en roer tot het goed gemengd is.

Stap 4

2 el geroosterde pijnboompitten – 2 el Parmezaanse kaas

Leg de auberginehelften op een matig hete grill en gril ze 20 - 25 minuten, onder af en toe draaien. Gril de tomaten met de aubergines of bak ze kort in een grillpan.

Serveer de gegrilde aubergines met de truffelmayonaise, tomaten, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Recept-ID 1230

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 middelgrote aubergine – 2 teentjes knoflook – 1 el tamarindepasta – 4 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el ketchup – ½ tl gemalen koriander – 1 snufje peper – 2 el olijfolie

Snijd de aubergine doormidden. Snijd de binnenkant voorzichtig kruislings in met een mes en zorg er daarbij voor dat u niet door de schil snijdt.

Pers de knoflook in een pers en doe het in een kom. Voeg de tamarindepasta, Kikkoman Sojasaus, ketchup, gemalen koriander, peper en olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Wrijf de aubergine in met de pasta en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

200 g kerstomaatjes – 1 el olijfolie – 2 el balsamicoazijn – 2 teentjes knoflook – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Meng de kerstomaatjes met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg de fijngehakte knoflook, het zout en de peper toe en meng het goed door elkaar.

 

4 el mayonaise – 1 el truffelpasta (of vers geraspte truffel) – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el zure room – 2 el geraspte Parmezaanse kaas – 1 snufje zout – 1 snufje peper – ½ tl honing

Meng de mayonaise met de truffelpasta, Kikkoman Sojasaus, zure room en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout, peper en honing en roer tot het goed gemengd is.

2 el geroosterde pijnboompitten – 2 el Parmezaanse kaas

Leg de auberginehelften op een matig hete grill en gril ze 20 - 25 minuten, onder af en toe draaien. Gril de tomaten met de aubergines of bak ze kort in een grillpan.

Serveer de gegrilde aubergines met de truffelmayonaise, tomaten, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.