Gegrilde camembert met druivensalsa

totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Verwelkom de ‘joie de vivre’ met overheerlijke gegrilde camembert, bedekt met een verfrissende, zoetzure druivensalsa. Een voorproefje van La belle France bij elke hap!

Ingrediënten

2 porties

Kaas:

1 
grote camembert
1 
teentje knoflook

Salsa:

150 g
paarse druiven
2 eetlepels
2 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
limoensap
1 eetlepel
wittewijnazijn
1 eetlepel
amandelschilfers
1 
sjalot
1 theelepel
verse tijmblaadjes
1 theelepel
gehakte verse muntblaadjes
Voedingswaarde (per portie): 3920 kJ  /  937 kcal
55 g Vetten
72 g Eiwitten
16 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  grote camembert – 1  teentje knoflook

Kies camembert in een houten verpakking zonder extra verpakking, verwijder het deksel en prik met de punt van een mes verschillende kleine gaatjes in de kaas. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek deze in de gaatjes.

Gril de kaas in de verpakking (zonder deksel) gedurende 10 - 15 minuten op 180 °C of tot de kaas smelt.

Stap 2

150 g paarse druiven – 2 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel limoensap – 1 eetlepel wittewijnazijn – 1 eetlepel amandelschilfers – 1  sjalot – 1 theelepel verse tijmblaadjes – 1 theelepel gehakte verse muntblaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de druiven doormidden en doe ze in een kom. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, olijfolie, limoensap, azijn, amandelschilfers, gehakte sjalot, tijm, munt en Kikkoman Sojasaus toe. Meng alles door elkaar en zet het apart. Sprenkel de salsa over de gegrilde kaas als de camembert klaar is.

Tip:

Mocht u geen camembert in een houten verpakking kunnen vinden, maak dan een wikkel van aluminiumfolie. Denk eraan dat u alleen de onderkant van de kaas inpakt, zodat de bovenkant mooi gegrild kan worden.

Dit gerecht smaakt heerlijk met vers stokbrood.

Recept-ID 1240

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1  grote camembert – 1  teentje knoflook

Kies camembert in een houten verpakking zonder extra verpakking, verwijder het deksel en prik met de punt van een mes verschillende kleine gaatjes in de kaas. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek deze in de gaatjes.

Gril de kaas in de verpakking (zonder deksel) gedurende 10 - 15 minuten op 180 °C of tot de kaas smelt.

150 g paarse druiven – 2 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel limoensap – 1 eetlepel wittewijnazijn – 1 eetlepel amandelschilfers – 1  sjalot – 1 theelepel verse tijmblaadjes – 1 theelepel gehakte verse muntblaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de druiven doormidden en doe ze in een kom. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, olijfolie, limoensap, azijn, amandelschilfers, gehakte sjalot, tijm, munt en Kikkoman Sojasaus toe. Meng alles door elkaar en zet het apart. Sprenkel de salsa over de gegrilde kaas als de camembert klaar is.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.