Gegrilde camembert met druivensalsa
Verwelkom de ‘joie de vivre’ met overheerlijke gegrilde camembert, bedekt met een verfrissende, zoetzure druivensalsa. Een voorproefje van La belle France bij elke hap!
Voorbereiding
Stap 1
1 grote camembert – 1 teentje knoflook
Kies camembert in een houten verpakking zonder extra verpakking, verwijder het deksel en prik met de punt van een mes verschillende kleine gaatjes in de kaas. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek deze in de gaatjes.
Gril de kaas in de verpakking (zonder deksel) gedurende 10 - 15 minuten op 180 °C of tot de kaas smelt.
Stap 2
150 g paarse druiven – 2 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus – 2 eetlepels olijfolie – 1 theelepel limoensap – 1 eetlepel wittewijnazijn – 1 eetlepel amandelschilfers – 1 sjalot – 1 theelepel verse tijmblaadjes – 1 theelepel gehakte verse muntblaadjes – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snijd de druiven doormidden en doe ze in een kom. Voeg de Kikkoman Saus voor Rijst, olijfolie, limoensap, azijn, amandelschilfers, gehakte sjalot, tijm, munt en Kikkoman Sojasaus toe. Meng alles door elkaar en zet het apart. Sprenkel de salsa over de gegrilde kaas als de camembert klaar is.
Tip:
Mocht u geen camembert in een houten verpakking kunnen vinden, maak dan een wikkel van aluminiumfolie. Denk eraan dat u alleen de onderkant van de kaas inpakt, zodat de bovenkant mooi gegrild kan worden.
Dit gerecht smaakt heerlijk met vers stokbrood.
Recept-ID 1240
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer